Căşăneanu aranyérmes

56

Hatalmas bravúrt hajtott végre a Csíkszeredai ISK-HSC U16-os csapatának jégkorongozója, Eduard Căşăneanu, aki megnyerte a Lillehammerben megrendezett téli ifjúsági olimpia jégkorongos ügyességi versenyét. A csíki sportoló végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, és megérdemelten nyert.

09_casaneanu-1_b
Csíki győzelemmel ért véget a norvégiai Lilleham­merben megrendezett téli ifjúsági olimpia Skills Challenge ügyességi jégkorongverseny. A Csíkszeredai ISK-HSC U16-os csapatának játékosa, Eduard Că­şă­neanu (képünkön) a megmérettetésre 15.-ként jutott ki még a múlt évben a Vierumakiban megrendezett előselejtezőn.
Innen viszont hatalmasat lépett előre. Az ifjúsági olimpián az első selejtezőkörben másodikként jutott a fináléba, ahol a nyolc legjobb lehetett ott. A döntőben viszont felülmúlhatatlan volt, ahol akárcsak korábban, hat számban kellett teljesíteni: korcsolyázás, lövőpontosság, szla­lomkorcsolyázás, lövőerő, passzolási pontosság és a korongvezetés.
Az első két próbánál már a dobogón volt, hiszen korcsolyázásban a második, míg a lövéspontosságban a harmadik helyen zárt. A szlalomkorcsolyázásban viszont csak a hetedik helyen zárt. Ennek fényében jól jött, hogy a legerősebb számban, a lövőerőpróbában ismét tarolt, és az első lett. Az ötödik próbát viszont nagyon elizgulta, és csupán a hetedik lett. Így az utolsó próba döntött a végső helyezésekről. Itt Căşăneanu a második lett, összesítésben pedig az első a szlovák Sebastian Cederle és a német Erik Betzold előtt. A magyarországi Vértes Nátán a negyedik helyen zárt.
A lillehammeri téli ifjúsági olimpián a lányok jégkorong ügyességi versenyén is csíki hokis képviselte Romániát: Diana Iuga a 13. helyen végzett.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek