Csíkmadaras fejlesztési terve

63

Az utóbbi tíz évben immár másodszor aktualizálják Csíkmadaras fejlesztési tervét. Az önkormányzat széles körű lakossági konzultáció nyomán szeretné kidolgozni a végleges változatot.

Csíkmadaras készülő fejlesztési koncepciója, a korábbihoz hasonlóan, öt nagy fejezet köré csoportosul: Az élelmiszer-, fafeldolgozó- és más iparágak fejlesztése, a mezőgazdasági fejlesztések, általános infrastrukturális fejlesztések, turizmusfejlesztés, társadalmi-kulturális fejlesztés. A tervkészítéssel megbízott csíkszeredai Aquaprofit Kft., az általa elvégzett szűk körű (önkormányzat, civilszervezetek, vállalkozások) konzultáció során összesen 66 fejlesztési elképzelést, projekttervet fogalmazott meg, köztük kavicsmosó és -válogató állomás építését, az Olt-folyó jobb oldalán levő mezőgazdasági területek fertőzésmentesítését, a község földgázzal való ellátását, a községi utcák aszfaltozását, a turizmus hatékonyabb megszervezését és egy új kultúrotthon építését.
A fejlesztési terv munkapéldánya a település honlapján tanulmányozható. A tájékoztató ívet a község minden háztartásának postaládájába eljuttatják. Az önkormányzat április 8-ig várja a lakosság véleményét, észrevételeit.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.