péntek, november 27, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Buzăuban kezd az FK

A Román Labdarúgó Szövetség elkészítette a labdarúgó második liga soron következő bajnoki évadjának kiírását. Ez alapján a sorozat újonca, az FK Csíkszereda idegenben, a Gloria Buzãu otthonában kezd.

Közeledik a második liga rajtja Fotó: fkcsikszereda.ro

Újoncok csatájával kezdődik a labdarúgó második liga, hiszen a Román Labdarúgó Szövetség székházában megtartott sorsolás után kiderült, hogy az FK Csíkszereda a szintén frissen tagságot szerző Gloria Buzău otthonában kezdi meg a bajnoki pontvadászatot augusztus 3-án.
A szakszövetség tájékoztatása szerint az FK Csíkszereda előzőleg kérvényezte, hogy első találkozóját idegenben játszhassa, ami nem is csoda, hiszen ebben az időszakban rendezik Csíkszeredában a III. Székelyföld OTP Bank Kupát, amelyen az FK, a TSC Topolya, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia, a Dunaszerdahelyi DAC, a Kárpátaljai Akadémia és az NK Eszék U17-es csapatai vesznek részt hagyományosan.
Az FK ugyanakkor a második fordulóban már hazai pályán is bemutatkozik a Bukaresti Metaloglobus ellen augusztus 10-én.
Az előző évekhez hasonlóan a bajnok és a második helyezett élvonalbeli tagságot nyert, a harmadik osztályozót játszik a Liga 1 tizenkettedikjével, a harmadik ligába pedig az utolsó öt csapatot sorolják vissza. A bajnokság utolsó fordulóját 2020. május 30-ra írták ki. A tervek szerint ebben az évben 21 fordulót rendeznek, ezek közül kettő (október 16., illetve november 13.) hétközi lesz. A versenynaptár alapján a tavaszi szezon február 22-én kezdődik majd, a bajnokság második felére is két hétközi forduló van betervezve.
Valentin Suciu, az FK vezetőedzője a sorsolást követően így nyilatkozott: „A Gloria Buzău csapata annak ellenére, hogy újonc együttes, szép büdzsével rendelkezik. A kispadon az az Ilie Stan ül, aki a felkészülés során nagy hangsúlyt fektet az erőnlétre. Magáról a keretről nem sokat tudunk, mindössze annyit, hogy sok tapasztalt játékosuk van, akik az első ligában is megfordultak és velük jutottak fel a másodosztályba. Reméljük, hogy a mérkőzés időpontjában csapatunkból mindenki egészséges lesz és pozitív eredménnyel térhetünk haza.”

Az első két forduló műsora

1. forduló (augusztus 3.): Bukaresti Rapid – Konstancai SSC Farul, Concordia Chiajna – Bukaresti Daco-Getica, Turris-Oltul Turnu Măgurele – Pandurii Târgu Jiu, Temesvári ASU Politehnica – CS Mioveni, Resicabányai VSK – Kolozsvári U, Nagyváradi Luceafărul – Sportul Snagov, FC Argeş – Temesvári Ripensia, SCM Gloria Buzău – FK Csíkszereda, Bukaresti Metaloglobus – Petrolul Ploieşti, Aradi UTA – Dunărea Călăraşi.
2. forduló (augusztus 10.): Konstancai SSC Farul – Dunărea Călăraşi, Petrolul Ploieşti – Aradi UTA, FK Csíkszereda – Bukaresti Metaloglobus, Temesvári Ripensia – SCM Gloria Buzău, Sportul Snagov – FC Argeş, Kolozsvári U – Nagyváradi Luceafărul, CS Mioveni – Resicabányai VSK, Pandurii Târgu Jiu – Temesvári ASU Politehnica, Bukaresti Daco-Getica – Turris-Oltul Turnu Măgurele, Bukaresti Rapid – Concordia Chiajna.

Haladékot kaptak

A labdarúgó harmadik liga nevezési határidejét kitolta a szakszövetség, miután számos klub jelezte, hogy az eredeti jelentkezési határidőig nem tud eleget tenni azon új szabályozásnak, miszerint garanciapénzt kell letegyenek a nevezendő alakulatok.
A Román Labdarúgó Szövetség így a benevezést meghosszabbította négy nappal, és annak végleges dátuma a mai nap lett. A harmadik liga pontvadászata a tervek szerint augusztus 23-án kellene kezdődjön. A kiírás nem változott, amely szerint a 80 csapatot öt 16 fős csoportra osztaná földrajzi besorolás szerint.

Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb