Búzát adományoztak, pénzt gyűjtöttek

78

Búzát adományoztak a gyergyó­szentmiklósi Szent Anna Gyermekotthonnak, a Magyarok Kenyere programhoz csatlakozott a Gyulafehérvári Caritas Vidékfejlesztés is. Egy hasonló kezdeményezés által pedig ugyancsak az otthon lakóit igyekeznek segíteni.

Búzát gyűjtöttek, hogy gyerekeket támogassanak. Nemzeti szolidaritás Fotó: Jánossy Alíz
Búzát gyűjtöttek, hogy gyerekeket támogassanak. Nemzeti szolidaritás Fotó: Jánossy Alíz

Gyergyószentmiklós is csatlakozott idén a Magyarok Kenyere programhoz a Gyulafehérvári Caritas Vidékfejlesztés által. Bár csak augusztus huszadika előtt néhány nappal hirdették meg az akciót, sikerült több zsák búzát gyűjteni, amit a Szent Anna Gyermekotthon számára ajánlottak fel. Az adományt pénteken adták át a kedvezményezettnek. Pál Levente, a Vidékfejlesztés munkatársa azt mondta, magánszemélyek, családok, valamint a gazdaszövetkezet is adakozott. A gyermekotthon lakói kis műsorral köszönték meg az ajándékot. László Orsolya, az otthon vezetője azt mondta, sokat jelent nekik a segítség, hiszen saját kemencéjükben mindennap megsütik kenyerüket.
Ugyancsak a gyermekotthonon kíván segíteni egy másik hasonló kezdeményezés. A Testvérvárosok Kenyerét idén is Gyergyószentmiklós testvérvárosában, Békésen sütötték meg a hétvégén. Közel 30 mázsa búzát adományoztak békési és környékbeli gazdák, de Gyergyószentmiklósról is érkezett felajánlás, két társas részéről. A búzát megőrölték, félkilós cipókat sütöttek, amiket egyenként 200 forintért árultak. A befolyt összeget ezúttal is a Szent Anna Gyermekotthon számára ajánlják fel, akár az előző években. Nagy Zoltán polgármester személyesen köszönte meg a békésieknek az önzetlenséget, amivel évek óta megszervezik a karitatív akciót. A megmozdulást egyébként három békési család kezdeményezte, akik Gyergyószentmiklóson kirándulva határozták el, hogy tennének valamit a testvérvárosok közötti kapcsolat erősítése érdekében. Az elmúlt években számtalanszor gyűjtöttek és hoztak adományt a gyermekotthonnak. A családokat a gyergyószentmiklósi önkormányzati testület 2015-ben Összefogás-díjjal tüntette ki.
A Szent Anna Gyermekotthonban jelenleg 35 gyerekről gondoskodnak, közülük vannak, akiket elvisznek szüleik, hozzátartozóik a vakáció ideje alatt hosszabb-rövidebb időre, de sokan mindig az otthonban laknak.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.