kedd, december 1, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Buzánszky Jenő Erdélyi Focikupa

Idén is megszervezték a Bu­zánszky Jenő Focikupa küz­delmeit május 16–17-én, a mérkőzéseket a karcfalvi focipályán tartották. Két korcsoportban hirdették meg a küzdelmeket: kicsik (2007-ben születettek) és nagyok (2004-ben születettek). Mindkét korcsoportban 12-12 csapat volt jelen. A csapatokat 4-es csoportokra osztották, az első két helyezett jutott tovább a következő napra.


A csíkszentkirályi gyerekek a következő eredményeket érték el: Csíkszentkirály–Ma­ros­vá­sár­he­lyi Sportiskola: (–); Za­bo­la–Csík­szent­király: 0–4; Csík­szent­do­mo­kos–Csíkszent­ki­rály: 0–0. Így a szentkirályi fiúk csoportelsőként jutottak tovább. Másnap a következő eredmény született: Csík­szent­király–Gyi­mes­kö­zéplok 2–1. Ezzel a győzelemmel bejutottak a legjobb 3 közé, ahol mindenki mindenkivel játszott. Eredmények: Csíkszentkirály–Ká­­polnásfalu 1–0; Csík­szent­király–Csíkszeredai József Attila Általános Iskola 1–1.
Az I. helyen Csíkszentkirály végzett, továbbjutva a Budapesten rendezett Gyermeknapi Focikupára. A torna legjobb játékosa a szintén csíkszentkirályi André Balázs lett.
A karcfalvi torna után a továbbjutó szentkirályi csapat az OTP Bank Gyermeknapi Focikupáján vett részt Budapesten május 25–26. között. A kupaküzdelem szervezői: Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és Budapest Főváros Önkormányzata. A sorsolás révén az A csoportba Váchartyán, Pécs és Csíkszentkirály, a B csoportba pedig a Régió SC, Érmihályfalva és a Csángók csapata került.
Az A csoport eredményei: Vác­hartyán – Pécs: 4–7; Vác­har­tyán – Csíkszentkirály: 0–19; Pécs – Csík­szentkirály: 0–6, így a szent­királyi csapat magabiztosan jutott tovább 6 ponttal. Másnap előbb keresztmeccseket tartottak, az eredmények: Csík­szent­király – Régió SC: 3–0; Pécs – Ér­mi­hályfalva: 0–4. A kisdöntőben a Régió SC 3–0-ra verte a Pécset, a nagydöntőben pedig Csík­szent­király–Érmihályfalva 0–4. Így a csíkszentkirályi csapat a II. helyen végzett. Gólkirály: André István (Csíkszentkirály).
A csíkszentkirályi nagy fiúk csapata: André István, André Balázs, Ágoston Tihamér (kapus), Bartis Csongor (kapus), Balogh Ádám, Gábor Tamás, Miska Nándor, Ványolos Zoltán, Ádám Levente (VIII. oszt.), Dimény Hajnalka (VII. oszt.). Testnevelő tanár: Portik Helga.

Portik Helga, Csíkszentkirály

Levélbontás oldalunkon az írásokat, leveleket szerzőik előzetes hoz­zá­járulása nélkül, mondanivalójuk tiszteletben tartásával, esetenként rövidítve jelentetjük meg. Az itt megjelent vélemények nem feltétlenül azonosak a szerkesztőségével.

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb