2021, március 6, szombat.
Hirdetéscustom_html_banner1

Büszkék lehetünk a magyar cukrászat remekeire, három ismert, ikonikus desszertün…

[ad_1]

Büszkék lehetünk a magyar cukrászat remekeire, három ismert, ikonikus desszertünk ugyanis nem akármilyen listán ért el kiemelkedő eredményeket.

A CNN Travel egyik újságírója, Rose Smith 9 éven át járta a világot a legjobb édességek után kutatva. 2018-as, a világ legjobb süteményeiről szóló anyagát most frissítették, az 50-es listában pedig nekünk, magyaroknak is kiemelt helyek jutottak.

A világ legfinomabb édességeit összegyűjtő listán a franciák, valamint az amerikaik remekeltek, mindkét országnak 6-6 desszertje szerepel a legjobbak között. Az olaszok csakugyan három finomsággal, a cannolival, a főzött fagylalttal és a tiramisuval jutottak élvonalba, de mi magyarok is három süteménnyel:

– az Eszterházy-tortával
– a (hó)kiflivel
– és a Rigó Jancsival
büszkélkedhetünk, ezek a desszertjeink ugyanis világraszóló hírnevet szereztek a CNN cikke által. Az Eszterházy-tortáról a CNN gyűjtésében úgy írnak, mint az Osztrák-Magyar Monarchia idején született krémes és édes süteményről, ami Bécstől Budapesten át még Szarajevó cukrászdáiban is feltűnik. (nosalty)
[ad_2]

https://www.facebook.com/szekely.konyha/

Kapcsolódó cikkek:

Hetvenéves korukig is dolgozhatnának az alkalmazottak – véli a miniszter

Minden alkalmazott akár 70 éves koráig is dolgozhat, ha akar – jelentette be pénteken Botoşani-ban a munkaügyi miniszter. Raluca Turcan azt mondta: a kormány kidolgoz...

Romániában is kimutatták a dél-afrikai vírusmutációt

Romániában is kimutatták a koronavírus dél-afrikai mutációját, az év eleje óta jelen lévő brit vírusvariánsnak pedig meghatározó szerepe lehet abban, hogy újra erőre kapott...

Legfrissebb