Büntetést kapott a szórakozóhely

Csendesebb lesz az udvarhelyi „bulizóna”?

47

Bezáratták a Felső és Alsó Gé nevű szórakozóhelyet. Székely­udvarhely központjában, a tavaly megszűnt, ikonikus G. Café helyén található vendéglátóegység működését a rendőrség beadványa alapján két hétre függesztette fel a polgármesteri hivatal, a lokál ezen a hétvégén már nem nyitott ki.

A városháza közleménye szerint az utóbbi hónapokban elszaporodott erőszakos cselekmények, valamint az ismétlődő csendháborítás nyomán kérte a hatóság a 15 napos bezárást, a Felső és Alsó Gé működési engedélyének ideiglenes felfüggesztését. A hivatal egyben arra kéri a szórakozni járó fiatalokat és idősebbeket egyaránt, hogy a további kellemetlen intézkedések elkerüléséért legyenek tekintettel a szórakozóhelyek szomszédságában lakókra és tanúsítsanak civilizált, törvénytisztelő magatartást. Az ideiglenesen bezárt szórakozóhely törzsközönsége főleg tizenévesekből áll, hétvégenként már jó ideje rendszeres problémát jelent éjszakai utcai zajongásuk, illetve a helyiségből kiszűrődő zaj.
A Felső és Alsó Gé közösségi oldalán, illetve a kapura kifüggesztett papíron értesíti vendégeit, hogy május 12-ig ajtaik zárva maradnak. A lokál működtetői Facebook-közleményükben elismerik, hogy Székelyudvarhelyen régóta gondot okoz az úgynevezett „bulizóna” (a Kőkereszt tér környékén a bezáratott mellett több vendéglátóhely is működik), de váratlanul érte őket a rendőrség által kért intézkedés. Azt állítják, hogy maguk is keresik a megoldást, épp a rendőrség kérésére vezették be egy ideje a fix-zárást, és hajnali négykor véget érnek náluk a bulik, ugyanakkor kül- és beltéri kameráik felvételeivel több esetben is támogatták a hatóság munkáját. Bár azt írják, hogy beltéri lokálként működnek, és a zaj csökkentéséért ajtót cseréltek, hangszigeteltek, hanglimitereket szereltek be, a környéken lakók kiemelik, hogy a nyári kert megnyitásával az éjszakai zaj állandósul, ellehetetlenítve pihenésüket, és erről már számos alkalommal értesítették a helyi rendőröket és a rendőrséget is.

Asztalos Ágnes

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek