Bunta Levente: Indulok a közösségért

79

Független jelöltként indul a június 5-i helyhatósági választásokon Bunta Levente, Székelyudvarhely tisztségben lévő, RMDSZ-szí­nekben mandátumot nyert polgármestere. Ezt ő maga jelentette be tegnap Facebook-bejegyzésében.

bunta levente_foto csedo attila

Véget vetett a találgatásoknak Bunta Levente (képünkön), Szé­kely­udvarhely polgármestere. Tegnap bejelentette: független je­lölt­ként indul. A hírt nem sajtótájékoztatón, hanem rendhagyó módon, a Facebook közösségi portálon, a Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala oldalán közzétett videóüzenetben közölte. A mindössze 13 másodperces felvételen, amelynek helyszíne a Bunta regnálása alatt felújított Városi Park, a polgármester a következőket mondja: „Tisztelt székelyudvarhelyiek! Köszönöm az eddigi támogatásukat. Szeretném bejelenteni, hogy indulok az önkormányzati választásokon. Indulok a közösségért, biztonságért, önökért.” A polgármester nyolcadik éve a város elöljárója, és júniusban harmadik alkalommal indul a helyhatósági választásokon a városvezetői tisztségért – ezúttal függetlenként. Mint ismert, Bunta 2008-ban és 2012-ben is az RMDSZ jelöltjeként volt nyertese az udvarhelyi helyhatósági választásoknak. Köztudott, hogy az utóbbi időben a szövetség felsőbb vezetésével, és személyesen a korábban őt támogató Verestóy Attila szenátorral konfliktusossá vált a viszonya, menesztették a helyi szervezet éléről is. Bunta korábban jelezte már, hogy szakít a szövetséggel.
– Az RMDSZ alapszabályzata szerint Bunta Levente tagsága automatikusan megszűnik – tájékoztatta lapunkat Bíró Barna Botond, az udvarhelyszéki szervezet ügyvezető elnöke.
Szerinte Bunta bejelentése borítékolható volt, a polgármester rég tervezte az indulást, ezért szabotálta az udvarhelyi előválasztásokat is.
– Mást tesz, mint amit mond, és mást mond, mint amit tesz. A városlakók 70 százaléka úgy ítéli meg, hogy új lendületre van szüksége a városnak, mert Bunta elfáradt, nem dolgozik, nem törődik a városlakókkal – hivatkozott egy friss közvélemény-kutatás eredményére Bíró, aki szerint az udvarhelyi választás „a régi rossz reflexek és az új, lendületes csapatmunka közötti választásról fog szólni”.

[box type=”shadow” ]Új párt Székelyudvarhelyen

Bár tegnapra harangozták be a hivatalos időpontot, már hét elején, azaz április 18-án tárgyalta és pozitívan bírálta el a bukaresti törvényszék a Szövetség a Közösségért Párt (Partidul Alianţă Pentru Comunitate) jogi személyként való bejegyeztetésével kapcsolatban március 18-án benyújtott kérelmet. Arról korábban már beszámoltunk, hogy az új pártnak három alapítója van: két székelyudvarhelyi újságíró, Jakab Árpád és Máthé László Ferenc, mindketten a polgármesteri hivatal által létrehozott és nemrég anyagi okok miatt megszüntetett Udvarhely Napilap című kiadvány volt munkatársai, illetve a polgármesteri hivatallal szerződéses viszonyban levő, a jelenlegi polgármesternek közvélemény-kutatásokat készítő Veress Zsolt Endre. A bírósági döntést a közléstől számított öt napig lehet megfellebbezni a fővárosi feljebbviteli bíróságon, a párt hivatalos bejegyeztetésére vonatkozó bírósági döntés csak ezt követően válik véglegessé.[/box]

Lázár Emese

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek