2021, január 16, szombat.

Bukarestben játszik az SZKC

Lemondta nemzetközi mérkőzéseit a Székelyudvarhelyi KC férfi kézilabdacsapata, miután a doboji torna szervezői eltolták egy héttel a találkozókat. Ez ütközött volna a csapat programjával, hiszen akkor már elkezdődik a román bajnokság. Mától vasárnapig viszont Bukarestben méri fel Vlad Caba, hogy hol tart a csapata.

A „pandúrokkal” játszik ma az SZKC Fotó: Csedő Attila / Archív
A „pandúrokkal” játszik ma az SZKC Fotó: Csedő Attila / Archív

[dropcap]L[/dropcap]e kellett mondania az előre betervezett nemzetközi felkészülési tornáját a Székelyudvarhelyi KC férfi kézilabdacsapatának, így helyette az országban teszteli erejét. Lejárt az franciaországi edzőtábora a Székelyudvarhelyi KC-nak. A keret szerda reggel ért haza Montpellierből, de már tegnap délben autóbuszra ült, hogy elutazzon az első felkészülési torna helyszínére: a fővárosban vesz részt a Bukarest-kupa elnevezésű megmérettetésen.
A csapatnak le kellett mondania a doboji tornát. A szervezők előzetesen úgy közölték ki, hogy augusztus 11–15. között rendezik meg az előkelő felkészülési megmérettetést, aztán egy héttel elnapolták, augusztus 18–22-ra. Ez pedig azt jelentette az SZKC számára, hogy le kellett mondania az utazást és a meccseket, hiszen azon a hétvégén már kezdődik a román bajnoki szezon új kiírása.
Így más barátságos találkozók után kellett néznie az együttesnek, ezt pedig a csütörtöktől vasárnapig tartó Bukarest-kupán találta meg első lépésben. A tornát a tavalyi ezüstérmes, Bukaresti CSM rendezi, aki meghívta a két másik, az EHF-kupára hangoló csapatot, a Pandurii Târgu Jiu-t és a Bukaresti Dinamót is. Rajtuk kívül a HC Vaslui és a Bukaresti Steaua lesz ott. A hat gárdát két csoportba sorolták, a Székelyudvarhelyi KC a B-be került.
Az SZKC előbb ma a Pandurii Târgu Jiu-val, majd szombaton a Bukaresti CSM-vel küzd meg, egyaránt 19 óra 30 perctől. Vasárnap a helyosztókat rendezik, annak függvényében, hogy ki milyen pozícióban zár a csoportban.

HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

14,313RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb