2021, január 26, kedd.
custom_html_banner1

Bújócskaverseny

Bemutatták André Ferenc költő, slammer és műfordító Bújócskaverseny című verses meseregényét Csíkszeredában. A péntek délután, a Kájoni János Megyei Könyvtárban tartott könyvbemutatót slam-poetry-est zárta. André Ferenc mellett fellépett Demeter Ferenc jelenlegi erdélyi slam-poetry-bajnok és Péter Blanka, aki ugyancsak többször szerepelt már hazai slam-poetry-versenyek döntőjében.


Első alkalommal szerveztek könyvbemutatót a koronavírus-járvány megjelenése óta a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtárban. André Ferenc költő, slammer és műfordító Bújócskaverseny című könyvének bemutatóját szigorú járványügyi szabályok szerint tartották. A kolozsvári Koinónia Kiadó gondozásában megjelent kötetről a csíkszeredai szerzővel Péter Blanka slammer beszélgetett. Elhangzott, hogy André Ferenc a gyerekek nyelvén, verses mesében közelíti meg a koronavírus miatt bevezetett karantén témáját, és így próbál egy alternatív magyarázatot adni a kialakult helyzetre.

– Szülőknek, gyermekeknek, mindenkinek ajánlom, aki 2020-ban a koronavírusban részt kell vegyen, annak is, aki szeret olvasni, de annak is, aki nem, mert szép képek vannak benne. Ajánlom orvosoknak, biciklifutároknak, BMW-seknek, rendőröknek, testépítőknek és mindenképpen a pékeknek, bármelyik országban éljenek – mondta lapunk érdeklődésére André Ferenc. Megjegyezte, a cím választásának kettős története van.

– A történet egy bújócskaversenyről szól, de igazából abból a viccből van, hogy ki a tavalyi bújócskaverseny győztese. A bújócskaverseny szó nagyon megtetszett, abból született egy egész könyv, és még mindig bújócskázunk, szóval még nem ért véget. Talán az a legjobb magyarázat arra, hogy miért bújócskaverseny, mert a maszkabál sok lett volna, és azért is, mert a Kincskereső kisködmön már foglalt volt mint cím. ezért próbáltam mást keresni – mondta a szerző.

A könyvbemutató után slam-poetry következett. Az érdeklődőket Péter Blanka, André Ferenc és Demeter Ferenc szórakoztatta.


Kapcsolódó cikkek:

14,357RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb