Búcsúztak a magyarok

74

A magyar női kézilabda-válogatott 29–26-ra kikapott Franciaország csapatától a németországi világbajnokság nyolcaddöntőjében, vasárnap Lipcsében, így elbúcsúzott a tornától. Az előző, két évvel ezelőtti világbajnokságot a 11. helyen zárta a magyar együttes Dániában. Az idei helyezése a nyolcaddöntők második napjának végén, hétfő este válik ismertté.

Bravúrra lett volna szüksége a magyar női kézilabda-válogatottnak a Lipcsében megrendezett világbajnoki nyolcaddöntőben az olimpiai ezüstérmes franciákkal szemben, amely nem is sikerült.
A meccset a franciák kezdték jobban, de a magyar csapat is lassan-lassan belelendült a játékba, és 7–6-nál sikerült utolérni az ellenlábast. Ekkor viszont sikerült újabb tempót váltaniuk franciáknak, sokkal lendületesebbek és gyorsabbak voltak, így a szünetre hárommal mentek. A térfélcserét követően sem volt kérdés, hogy a franciák jobbak, amihez párosult a magyar csapat pontatlansága is. A végére pedig a 29–26 lett. A franciák legeredményesebb játékosa Alexandra Lacrabere lett öt góllal, és a meccs legjobbjának is őt választották. A Siófok KC francia légiósa, Estelle Nze Minko egyszer talált a hálóba. A magyar szövetség statisztikája szerint a két csapat 48. alkalommal találkozott egymással, és 32 magyar győzelem és két döntetlen mellett ez volt a 16. francia siker.
A román válogatott ma 18.30-tól lép pályára Csehország ellen a nyolcaddöntőben.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek