Búcsú a hirtelen távozott hosszútávfutótól

536

Hirtelen elhunyt 2019. február 16-án Schulle­ri Frigyes hosszútávfutó, volt országos bajnok veterán atléta.
Schulleri Friderich Frigyes 1949. március 3-án született Csík­s­ze­redában. Fricit több mint húsz éve ismertem meg, jóhiszemű, csendes, barátságos társ volt, akit mindenki szeretett. Szívügye volt a sport, az utóbbi három évtizedben folyamatosan kitartott mellette. Rengeteg futóversenyen részt vett az ország különböző pontjain. De nemcsak atléta volt, hanem sífutó is, emellett kitűnően korcsolyázott, imádta a természetet, rengeteg túrán vett részt. De nemcsak természetjáró, hanem természetvédő is volt.
Mindig ott volt, ahol segíteni kellett: túrajelzések felújításánál, erdők tisztításánál, dicséretes magatartása példakép városunk lakói számára. Több mint tizenöt éve a Román Atlétikai Szövetség leigazolt sportolója, számos országos és Balkán-bajnokság résztvevője. Volt már országos bajnokságon bronzérmes és aranyérmes, átütő sikert 2015. július 4–5-én ért el a Bukarestben megrendezett szabadtéri országos bajnokságon, aranyérmet szerezve 10 000 méteren a 65+ kategóriában, 61.08.28 időeredménnyel.
Halálhíre mindenkit megdöbbentett. Nagy veszteség számunkra barátunk távozása. A tekerőpataki Visszafolyó SK, a Csíkszeredai Kárpát SK, a Csíkszeredai Gentiana Természetjáró Egyesület sportolói közössége, valamint a magam nevében szívünk mély fájdalmával fejezzük ki őszinte részvétünket, kérve, hogy pihenése legyen csendes, emléke áldott!

Keresztes Gyula érdemes és kiváló atléta, Csíkszereda

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek