Bronzzal honorálták a kitartásukat

53

Nem büszkék a negyedik helyre, hiszen a dobogót célozták meg. Arra viszont igen, hogy majdnem mindent önerőből hoztak össze. Biztos alapokra helyeznék a felnőtt birkózást, ezzel pedig az utánpótlás-korosztályos sportolóknak is lenne egy hely, ahová felérjenek.

[dropcap]A[/dropcap] sajtóbeszélgetést a Székely­udvarhelyi Fások SK szabadfogású birkózócsapat elnöke azzal kezdte, hogy az év a kolozsvári egyéni döntővel rajtolt, ahol remekül indították az idényt, Simó László ezüst-, Katona Zsolt és Pál Dénes pedig bronzérmes lett. Aztán következett a csapatbajnokság. Az elején még tapogatózás volt, a temesvári torna eredményei bele sem számítottak a végső rangsorba – itt dőlt el, hogy egy udvarhelyi és egy marosvásárhelyi megmérettetés lesz a döntő. „Már akkor láthattuk, hogy nem lesz könnyű szezonunk. Mind a három ellenfelünk, a Lugos, a Temesvár és a Craiova is más költségvetéssel gazdálkodott. Ők kizárólag municípiumi vagy minisztériumi pénzforrást használhattak, egyedül a Székelyudvarhely volt magánjogi klub, ráadásul kevesebb összeggel is gazdálkodhattunk, mert idén kimaradt a megyei tanácstól érkező pénz. Ezt valamelyest enyhítette, hogy a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatalhoz benyújtott pályázatunkkal a tavalyi 57 helyett idény 67 ezer lejt nyertünk. Voltak támogatóink is, így stabil alapokon van a költségvetésünk” – elemezte Ambrus.
A hazai, illetve a marosvásárhelyi verseny eredményei alapján a Fások SK a negyedik helyen zárt, a szakszövetség mégis úgy jutalmazta a csapatot, mintha a harmadik lett volna: érmeket, okleveleket kaptak. A tavalyi bronzérem kötelezi a Fások SK-t, jövőben megpróbálják azt is, hogy a dobogón zárjanak. Ez nem lesz egyszerű, hiszen két új csapat is érkezhet a mezőnybe: a Kolozsvár és a Bukaresti Steaua. A gárda nem adja fel, megvizsgálják annak lehetőségét, hogy igazoljanak-e idegenlégiósokat, a szakmai stáb pedig azon dolgozik, hogy biztos legyen az anyagi háttér.

Józsa Csongor

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.