Bronzérmes az ISK

99

Remekül zárta a magyar jégkorong-bajnokság U18-as korosztályát az ISK Csíkszereda alakulata, amely a hétfő késő esti kisdöntőben semmi esélyt sem adva az Újpestnek 8–0-ra nyert, így bezsebelték a bronzérmet. A román bajnoki döntő még hátravan a fiataloknak.

A magyar bajnokságban bronzérmet szerző csíki csapat

Semmi esélyt nem adott az ISK Csíkszereda alakulata az Újpestnek a magyar U18-as bajnokság bronzcsatájában. A Györgypál Tamás által felkészített csíki csapat már az első játékrészben egygólos előny birtokában volt, és hogy ez csak annyi volt, arról a hazaiak kapusa tehetett. A második felvonástól kezdve viszont már minden összejött a vendégoldalon. A fölény gólokban jelentkezett, és a második 20 perc végére eldőlt a bronzcsata sorsa, miután már 4–0 volt az eredmény. Az utolsó harmadot még megnyomta az ISK, így újabb gólokat sikerült szerezniük végleg lezárva minden eshetőséget.
Az ISK korábban az összesített alapszakaszt a második helyen zárta, így nem kellett pályára lépjen a középszakaszban, majd a negyeddöntőben csatlakozott a sorozathoz. Itt a Győri Nemak-Dana ETO HC-t búcsúztatták két meccs után, majd a négyes döntő elődöntőjében 4–1-es vereséget szenvedtek az Ifj. Ocskay Gábor JA-tól. A kisdöntőt viszont már behúzták a fiatalok.
Az ISK a román bajnoki döntőben is érdekelt lesz, de még nem lehet tudni, ki lesz az ellenfél. Az is kérdéses, hogy megrendezik-e egyáltalán, miután a Galac, illetve a Gyergyószentmiklósi ISK pénzhiány miatt sorra halasztja a meccseit és le sem játssza azokat.
Eredmények: kisdöntő: Újpest – ISK Csíkszereda 0–8 (0–1, 0–3, 0–4) /az ISK gólszerzői: Részegh Zsolt-András (13.), Silló Huba (29.), Szabó Zsolt-Ákos (34.), Dosa Csaba (37.), Ilyés Tamás (42., 60.), Csiszer Ádám (53.), Antal László (54.)/; döntő: MAC Budapest – Ifj. Ocskay Gábor JA 4–1 (1–0, 2–1, 1–0).

Darvas Attila

A cikk a Hargita Népe március 21-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek