Bronzérmes a Sportklub

81

Elmaradt a bravúr a Csíkszeredai Sportklubtól a jégkorong Erste Liga elődöntőjének ötödik meccsén a címvédő DVTK Jegesmedvék vendégeként, és végül háromgólos vereséget szenvedtek és elbukták a párharcot. Hosszú kínkeserves év után viszont a csapat bronzéremmel zárta a nemzetközi sorozatot.

Végzetesnek bizonyult a Sportklub számára a 8. perc a szombati meccsen Fotó: jkb.hu

Egy reménye volt a Csíkszeredai Sportklubnak a jégkorong Erste Liga elődöntőjének ötödik meccse előtt a DVTK Jegesmedvék ellen, mégpedig a győzelem, hiszen összesítésben 3–1-re vezetett a címvédő miskolci alakulat.
Ahogy a korábbi párharcokból megszokhattuk, kőkeményen álltak bele a meccsbe a felek, de valamivel aktívabbak volt a párharc lezárására törekvő hazaiak. Ezen szándékukat siker is koronázta, miután a nyolcadik percben röpke húsz másodperc alatt két gólt szereztek. A kék-fehérek ekkor hitehagyottabbakká váltak, több nagyobb lehetőség is akadt a miskolciak előtt, amelyeket viszont nem tudtak kihasználni.
A második felvonást jobban kezdte a Sportklub, viszont egy elkerülhető gól után megint visszaesett a csapat teljesítménye. Ebből viszont hamarabb felálltak a csíki fiúk, jött is a szépítés. Kemény küzdelem vette megint kezdetét, de Galanisz góljával újfent hárommal ment a hazai csapat a záró felvonást megelőzően.
Az utolsó harmad kiegyenlített játékot hozott. A Sportklub ment előre, de hiányzott a tűz a játékukból, míg a DVTK védelme nagyon jól állta a sarat. Így ez a húsz perc gól nélküli döntetlent hozott, de a végeredményt tekintve a DVTK örvendhetett és jutott be az Erste Liga döntőjébe, amelyet a MAC Budapest ellen vívhatnak meg. Az első meccset pénteken rendezik.
A Csíkszeredai Sportklub a meccs végével átvehette a harmadik helyért járó bronzérmeket, és egy kis szusszanásnyi idő után folytathatja román bajnoki szereplését a Bukaresti Steaua ellen. Ezen, három nyert meccsig tartó, párharc 2–0-s csíki vezetéstől folytatódik, ám egyelőre nem lehet tudni mikor. A szakszövetség közlése értelmében az elődöntőket legkésőbb március 25-ig le kell játszaniuk a csapatoknak.

[box type=”shadow” ]Eredmény

Erste Liga, elődöntő, 5. mérkőzés: DVTK Jegesmedvék – Csíkszeredai Sportklub 4–1 (2–0, 2–1, 0–0) /Joe (8.), Berta (8.), Magosi (24.), Galanisz (37.), illetve Gecse (36.). A párharcot 4–1-es összesítéssel a DVTK Jegesmedvék csapata nyerte.
Leo Gudas (vezetőedző, SC Csíkszereda): – A Miskolc jobb volt ma, és persze több gólt lőtt, mint mi. Nekünk is voltak lehetőségeink, de ezekkel nem tudtunk élni. A bronzérem megszerzését igen komoly fegyverténynek tartom.[/box]

Darvas Attila

A cikk a Hargita Népe március 19-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek