2021, január 17, vasárnap.

Bronzérmek az országosról

Hét csíkszeredai sportoló állt tatamira hétvégén, a Kolozsváron megrendezett felnőtt cselgáncs országos bajnokságon. A hét közül öten közülük még ifjúsági sportolók, ennek ellenére tisztességgel helytálltak. Papp Róbert Flórián, illetve Koncz Botond a harmadik helyen végeztek súlycsoportjukban.

A két bronzérmes középen edzőikkel karöltve
A két bronzérmes középen edzőikkel karöltve

Kolozsváron rendezték meg a felnőtt cselgáncs országos bajnokságot, amelyen Csíkszeredát hét sportoló képviselte. Érdekesség, hogy a hét sportoló közül egyedül Papp Róbert Flórián volt úgymond, aki megfelelt a korosztálynak, hiszen Koncz Botond, Koncz Lehel, Bardócz Richárd, Szőcs Elemér és Stoica Márk még ifjúságiak, míg Szőcs László már veteránnak számít, és pár napja a veterán világbajnokságon szerepelt, ahol ezüstérmet szerzett.
A kolozsvári eseményen csupán Koncz Lehel (73 kg, ISK) és Stoica Márk (81 kg, Sportklub) zárt helyezetlenül. A többiek jól szerepeltek. Szőcs László (+100 kg, Sportklub) az előkelő hetedik helyen végzett, míg Bardócz Richárd (66 kg Sportklub), illetve Szőcs Elemér (81 kg, Sportklub) az ötödik helyen zárt. Utóbbitól ez különösképpen jó eredménynek számít, hiszen nem a súlycsoportjában indult.
Koncz Botond (100 kg, ISK) és Papp Róbert Flórián (73 kg, Sportklub) viszont egészen a dobogóig ért. Papp minden meccsét ipponnal nyerve jutott el az elődöntőig, ahol viszont hosszabbítás után kikapott a későbbi győztes Dan Fasietől. A bronzcsatát viszont ismét ipponnal nyerte. Koncz Botond hasonló pályát futott be, és ő is az elődöntőben kapott ki, míg a bronzcsatát megnyerte. Az országoson továbbá jelen volt még két csíkszeredai sportoló, akik a Nagyváradi Libertyt képviselték. Farkas Zoltán (90 kg) helyezetlenül zárt, míg Vişan Vlad (81 kg) a harmadik helyet szerezte meg.
A csíki sportolókat Albu Botond (Sportklub), illetve Dániel Albert (ISK) készítette fel.
A hétvégén újabb országos bajnokságra kerül sor, ezúttal Ploieşti-en, ahol az U18-as korosztály számára rendeznek csapatbajnokságot. Az országoson részt vevő sportolók közül Szőcs Elemér, illetve Koncz Botond október 23–27. között részt vesz az Abu-Dzabiban sorra kerülő U21-es világbajnokságon.

Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

14,313RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb