péntek, november 27, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Bringázz, kávézz, nyerj!

Kilométergyűjtő akciót indított tegnap a Szekler Teker Egyesület, és aki a héten jó sokat használja a kerékpárját a városban való közlekedésre, nagy eséllyel nyerhet valami értékeset. Sőt reggel és kora délután bringás kávéra is meghívják a szervezők. Ha pedig nem volt elég a biciklis programból, pénteken közös felvonuláson is lehet tekerni.

Simon Szilárd egy kanadai bringással. Mindig van, kitől tanulni Fotó: Asztalos Ágnes

Évek óta szervez figyelemfelkeltő rendezvényt az európai mobilitási hét kapcsán a Szekler Teker Egyesület. Idén, ebből az alkalomból három dolgot kínálnak erre a hétre: elindítottak egy bringás kilométergyűjtő versenyt, megkávéztatják a kerékpárosokat, végül pedig felvonulnak azon a tervezett kerékpársávon, amire végre a megyei rendőrség is áldását adta, úgyhogy nemsokára elkezdődhet az útvonal felfestése – tájékoztatott a Szekler Teker nevében Simon Szilárd.
Tegnap reggel volt a rajt, és pénteken 15 óráig lehet gyűjteni a kilométereket. A városon belül megtett távot a Strava alkalmazással kell rögzíteni, majd a Szekler Teker Facebook-oldalán található űrlapot kitöltve lehet részt venni a nyereményjátékban. A legtöbb kilométert bicikliző öt kerékpáros egy-egy Bryton típusú kerékpáros komputert kap ajándékba. Simon Szilárd elmondta azt is, hogy ezen a héten minden reggel 7 és 9 között, illetve délután 14 és 15 óra között ott vannak a Kőkereszt téren, ahol megszólítják a kerékpárral közlekedőket, sőt meg is kínálják őket frissítő kávéval. Az első ötven betérő kerékpárosnak fizetnie sem kell az élénkítő feketéért.
Pénteken bringás felvonulással koronázzák meg a mobilitás hetét. A Márton Áron térről indulva a Bethlen Gábor utcán, majd a Bethlenfalvi úton tervezett kerékpárút nyomvonalán kerekeznek végig, egészen az elkerülőúttal való kereszteződésig. Ezen a szakaszon a közlekedés jelentős átalakítása után festik fel hamarosan az új biciklisávokat. A felvonulásra mindazokat várják, akik alternatív közlekedési eszközként szívesen használják és használnák a bringázást a városban. A felvonulás után visszatérnek a Márton Áron térre, és ott hirdetik ki, hogy kik gyűjtötték össze a héten a legtöbb „bringás kilométert”.
Simon Szilárd hangsúlyozta, hogy a legfőbb céljuk a kerékpározás ösztönzése, a pozitív megerősítés, és minden ilyen eseménnyel a szemléletformálásért is tenni szeretnének: minél többen lássák be, vegyék észre, hogy a városi
forgalom tehermentesítésében mek­kora szerepük van az alternatív közlekedési módoknak.

Asztalos Ágnes

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb