csütörtök, november 26, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Bringás felvonulás a kerékpárútért

Kerékpáros felvonulást szervezett szombaton Székelyud­var­helyen a Tegyünk Egymásért Egyesület azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet egy biztonságos kerékpárút mielőbbi létrehozására.

Sokak szívügye a bicikliút. Számon kérik az ígéreteket Fotó: Barcsa István

Évek óta terítéken van a bicikliút igénye Székely­ud­varhelyen, számos ígéret elhangzott már – főleg választások előtt –, ám konkrét előrelépés nem történt eddig. Még mindig várakozniuk kell a bringázóknak, hogy biztonságban kerékpározhassanak a városban.
Ezúttal az amúgy szociális problémákat felvállaló Tegyünk Egymásért Egyesület vezetője, Csányi Attila kezdeményezésére gyűltek össze azok a városlakók, akik szeretnének bicikliutat a városban. Aláírásgyűjtésre is sor került, a résztvevők több mint négyszázan írták alá azt a kérvényt, amelyet a civil szervezet vezetőjének szándékában áll eljuttatni a helyi önkormányzathoz.
– Sok felkérés érkezett civilektől, kérték, hogy valamelyik szervezet vállalja fel ezt az ügyet és tartson ki mellette. Persze, biztatnak bennünket, hogy lesz bicikliút, de kérdés az, hogy mikor? Állítólag a pénz is megvan rá, és mégis éveket kell várni erre. Ezt szeretnénk ezekkel a megmozdulásokkal sürgetni – mondta el kérdésünkre Csányi Attila, aki azt is felvállalná, hogy akár hetente, de minél gyakrabban vonuljanak végig a város utcáin.
A rendezvényen az aláírásgyűjtés alatt kivetítőn mutatták be a jelenlévőknek a néhány évvel ezelőtt elkészült bicikliút-tervet, amelyet még az RMDSZ dolgozott ki. A város vezetői – bár kaptak meghívót – hivatalosan nem vettek részt a megmozduláson.

Nagyálmos Ildikó

Kapcsolódó cikkek:

14,236RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb