2021, március 7, vasárnap.
Hirdetéscustom_html_banner1

Brassóba került a trófea

Nagyon szoros mérkőzésen a Brassói Corona győzött az 1. Jégkorong Erdély-kupa U12-es tornájának döntőjében. Az ISK Csíkszereda a második, míg a Felcsík SK a harmadik helyen zárta a hétvégén a Vákár Lajos Műjégpályán tartott tornát.

A Corona nyerte az első alkalommal megtartott U12-es Jégkorong Erdély-kupát Fotó: Veres Nándor

Szoros mérkőzéseket játszottak az U12-es csapatok az első alkalommal megtartott Jégkorong Erdély-kupa döntő tornáján. A selejtezőket követően az ISK Csíkszereda, a Felcsík SK, az ISK Gyergyószentmiklós és a Brassói Corona küzdött a trófeáért a hétvégén a Vákár Lajos Műjégpályán. A Jégkorong Erdély-kupát a Hargita Megyei Jégkorong Egyesület (HMJE) szervezte Csíkszereda Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával, elsőként pedig az U12-es korosztályú csapatok döntötték el a trófea sorsát.
Az U12-es kiírásban csoportküzdelmeket szeptember 1. és 20. között játszották le a csapatok, ezt követően az ISK Csíkszereda, az ISK Gyergyószentmiklós, a Felcsík SK és a Brassói Corona jutott be a négyes döntőbe. Szombaton az elődöntők során az ISK Csíkszereda könnyedén nyert a Felcsík SK ellen, ám a másik ágon fordulatos mérkőzést játszottak a felek. Az ISK Gyergyószentmiklós ugyanis két harmadon át uralta a Brassói Corona elleni meccset, ám a barcaságiak az utolsó játékrészben összekapták magukat és háromgólos hátrányból végül két­gólos előnnyel nyerték meg a második elődöntőt.
Tegnap a kisdöntővel kezdődtek a helyosztók, a szombati két vesztes között sokáig egy gól volt a különbség a Felcsík SK javára, a gyergyóiaknak sikerült ugyan egyenlíteni, ám az utolsó játékrészben a felcsíkiak eldöntötték a harmadik hely sorsát.
A döntő óriási izgalmakat hozott. A barcaságiak hamar vezetést szereztek, ám az ISK Csíkszeredának sikerült egyenlíteni, majd a brassóiak elhúztak 3–1-re. Innen azonban a csíkiak felálltak és egyenlítettek, sőt el is dönthették volna a meccset, ám két ziccer is kimaradt. Az összecsapást végül egy ellentámadás döntötte el, a gólt a brassóiak szerezték, így a Corona nyerte az U12-es korosztályban a Jégkorong Erdély-kupát.
– A bajnokság rajtja előtt jól jött a csapat számára a kupaküzdelem, hiszen így egyrészt sikerült felmérnünk, hol is állunk ellenfeleinkhez képest, másrészt pedig a játékosok hamarabb belerázódnak a körforgásba. Mindkét nap jól játszottunk, szoros meccseket vívtunk és örülünk, hogy végül mi nyertük meg először a Jégkorong Erdély-kupát – nyilatkozta a tornát követően Kovács László, a Corona edzője. Hozzátette, a selejtezőkben a Felcsík SK legyőzésével tudták, hogy van esélyük a végső győzelemre, de a négyes döntőben mindkét találkozón sokat dolgozott a csapat azért, hogy végül megnyerjék a tornát. Habár remekül játszott az ISK Csíkszereda a döntő során, mégis meg kellett elégedjen a gárda a második hellyel.
– Mindkét nap jól játszott a csapat, sajnálom, hogy végül nem jött össze a Corona elleni siker. A Jégkorong Erdély-kupa számunkra is egy jó megmérettetési lehetőség volt a hosszú idény előtt – mondta Koncsag Kinga, az ISK Csíkszereda edzője.
Az U12-es korosztály számára véget ért a Jégkorong Erdély-kupa, az U14-esek a héten még selejtezőket játszanak, majd szombaton és vasárnap számukra is megtartják a négyes döntő tornát, amelynek szintén a Vákár Lajos Műjégpálya lesz a házigazdája.

Eredmények
1. Jégkorong Erdély-kupa, U12-es döntő torna: elődöntők: ISK Csíkszereda – Felcsík SK 6–2, ISK Gyergyószentmiklós – Corona 7–9; kisdöntő: Felcsík SK – ISK Gyergyószentmiklós 3–1; döntő: ISK Csíkszereda – Corona 3–4.
A végső sorrend: 1. Corona, 2. ISK Csíkszereda, 3. Felcsík SK, 4. ISK Gyergyószentmiklós.

Kopacz Gyula

Kapcsolódó cikkek:

Életét veszítette a hargitafürdői Kossuth-sípályán egy férfi

Hirtelen szívleállás következtében elhunyt egy hetvenéves csíkszeredai férfi a hargitafürdői Kossuth-sípályán vasárnap délelőtt – közölte a Hargita Megyei Olt Készenléti Felügyelőség. Alina Ciobotariu közleményében azt...

Kiütéses Sportklub-siker Gyergyószentmiklóson

Nyolcgólos meccsen vette vissza pályaelőnyét a jégkorong Erste Liga negyeddöntőjében a Csíkszeredai Sportklub, a kék-fehérek szombat este vendégként győzték le a Gyergyói Hoki Klubot....

Továbbra is karanténkötelesek a Magyarországról Romániába érkezők

Aktualizálta pénteken az Országos Vészhelyzeti Bizottság (CNSU) a járványügyi kockázatot jelentő, sárga zónás országok jegyzékét. A listán szereplő államokból Romániába érkezőknek 14 napra karanténba...

Legfrissebb