2020, december 2, szerda.
custom_html_banner1

Hirdetés

Bővült a radiológia eszköztára

Mintegy húszmillió lej értékű orvosi imagisztikai felszereléssel bővült a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház eszköztára – jelentették be az egészségügyi intézmény vezetői tegnapi sajtótájékoztatójukon. A bejelentést egyébként tudatosan időzítették november nyolcadikára, ugyanis épp tegnap volt a radiológia nemzetközi napja.


Eredményes volt az intézmény számára a 2019-es és a 2020-as év is a kórház vezetőinek megítélése szerint

− A kórházi osztályok közül a radiológiának jutott a legnagyobb mértékű támogatás: többek között mágneses rezonanciás készüléket (MRI), komputertomográfot (CT), digitális és mobil röntgengépeket és mammográfkészüléket is beszerzett a kórház – mondta el Konrád Judit, a kórház menedzsere. Mint megtudtuk, a 2019-ben és 2020-ban összesen 17,4 millió lejt költöttek az eszközpark fejlesztésére a csíkszeredai kórháznál. A Világbank több mint 3 millió lejjel szállt be a kórház fejlesztésébe, de a beruházások finanszírozáshoz kellett a megyei tanács támogatása, a kórház saját költségvetési forrásai és a kormányzati támogatások is. A kórház év végéig további 3,1 millió lej értékben készül beszerezni mammográf- és röntgenkészülékeket.

A radiológia nemzetközi napja alkalmából tartott sajtóeseményen a menedzser kiemelte: a világjárvány nem befolyásolta a gépek, orvosi eszközök a beszerzését, illetve, hogy a szentegyházi kórházat is érinti az eszközpark felújítása, amelyet digitális röntgengéppel és ultrahangkészülékkel szereltek fel.

− Az a legfontosabb, hogy a megyéből ne kényszerüljön senki arra, hogy máshová kelljen mennie kivizsgálásért és kórházi ellátásért – mutatott rá Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Tánczos Barna szenátor hozzátette, hogy a megyei kórház elmúlt évei sikertörténetnek bizonyultak, ezért a következő években is prioritásként fogják kezelni a parlamentben a megyeszékhely kórházának ügyét. Korodi Attila, aki korábban képviselőként segítette a kórház fejlesztését, most Csíkszereda polgármestereként elmondta, Csíkszereda számára létfontosságú, hogy a megyei kórház teljes kapacitással és magas szintű orvosi ellátással tudjon működni. Hajdú Gábor parlamentiképviselő-jelölt kijelentette: Hargita megye nem lehet sikeres, ha a megye lakossága nem kap színvonalas egészségügyi szolgáltatásokat. Hozzátette: parlamenti képviselőként prioritásként kezeli a kórház sorsát és azon munkálkodik majd, hogy segítse a kórház fejlesztését.

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb