Bővült a műszaki felszereltség

Célba értek a Katalin-bál Csíki Játékszínnek szánt adományai

158

A tavalyi jótékonysági Katalin-bál bevételéből a színház is részesült, így mostantól új hangszórókkal, grafikai számítógeppel, külső tárolóegységgel, és kamerastabilizáló eszközökkel szolgálják a mindenkori közönséget. Erről sajtótájékoztatón számoltak be tegnap.

Hatalmasnak nem nevezhető, mégis fontos támogatás. Fejlődő színház Fotó: László F: Csaba

Tavaly novemberben 31 ezer lej gyűlt össze a jótékonysági Katalin-bál során Csíkszeredában. A bálozók a Csíki Játékszín műszaki felszereltségének korszerűsítésére 12 ezer lejt ajánlottak fel. Tegnap délután célba értek az adományok, a megvásárolt eszközöket sajtótájékoztató keretében adták át a színház részére.
Mint kiderült: új hangszórókkal, grafikai számítógeppel – amely a videoanyagok feldolgozásában nyújt majd segítséget –, külső tárolóegységgel és kamerastabilizáló eszközökkel szolgálják a mindenkori közönséget.
Kányádi Szilárd, a Csíki Játékszín igazgatója, elmondta: a technikai felszereltség bővítése túl nagy kiadást jelentett az intézmény számára, ezért is hálásak a szervezőknek, a Csíki Vállalkozók Egyesületének és Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának a jótékonysági bál hozadékáért. Rámutatott: a felajánlott összeg nagyléptékű támogatást jelent a színháznak, és minden céget és magánvállalkozót köszönet illet a Katalin-bál során felajánlott segítségért.
Farkas Balázs konzul közölte: a jótékonysági Katalin-bál elsősorban szociális célok támogatásáért jött létre, hiszen kezdetben a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház újszülött osztályát segítették az adakozók. Az évek során azonban változott, fejlődött a rendezvény, és a szociális célok mellett már a kultúra támogatása is előtérbe került, és ez jó irány a jövőre nézve.
– Nem volt kérdés az, hogy támogatjuk a színházat. A befolyt adományokhoz képest kisléptékű összegről van szó, de a hatékonyságot és a meglévő színvonal növelését szolgálja – fogalmazott Márk-Csucsi Róbert, a Csíki Vállalkozók Egyesületének elnöke.
A műszaki eszközöket a közeljövőben szerelteti be a Csíki Játékszín.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek