Bővül a bajnokság

68

Negyedik idényét kezdi meg egy hónap múlva a Jégkorong Erdély Liga. Az U8-as és U14-es korosztályok közötti regionális bajnokság évről évre legalább egy csapattal bővül, idén egy újabb fővárosi, valamint egy marosvásárhelyi klub csatlakozott a pontvadászathoz.

Bővül a regionális bajnokság mezőnye Fotó: László Róbert
Bővül a regionális bajnokság mezőnye Fotó: László Róbert

Szeptember közepén rajtol a Jégkorong Erdély Liga (THL) negyedik idénye, a gyerekek számára kiírt regionális bajnokságot 2014-től szervezi a Hargita Megyei Jégkorong Egyesület (HMJE). A pontvadászatot az U8, az U10, az U12 és az U14-es korosztályú jégkorongcsapatok számára írták ki az idén is. Ahogy az elmúlt években, úgy idén ősztől is bővült a THL-ben szereplő csapatok száma, idéntől egy fővárosi és egy marosvásárhelyi klub csatlakozott a pontvadászathoz.
Az U12-es korosztályban tizenegy csapat harcol majd a bajnoki címért. Akárcsak az elmúlt szezonban, idén is két csapattal nevezett a pontvadászatba az ISK Gyergyószentmiklós, a sepsiszentgyörgyi KirályPingvinek ősztől a HC Bikákkal alkot közös csapatot, az Olimpia Ploiești is szövetkezett a fővárosi Viitorul-lal, valamint a Steaua Rangers a szintén bukaresti Husky-val. Ősztől a galaciak is indulnak az U12-ben, a sorozathoz újonnan csatlakozik a Bukaresti Triumf. A sorozat idén is nemzetközi, hiszen a kisinyoviak leadták a nevezésüket.
Az U14-es korosztályban is eggyel biztosan nő a THL-ben résztvevők száma, de elképzelhető az is, hogy kettővel lesz több csapat a 2016/17-es idényben, mint az elmúlt szezonban. Az elmúlt kiíráshoz hasonlóan az ISK Csíkszereda újra két csapattal nevezett a pontvadászatba, az újonnan érkező KirályPingvinek mellett ezúttal a barcaságiak is biztos résztvevők lesznek. A galaciak viszont haladékot kértek, ők a tavaly a kisinyovi Platinával alkottak közös csapatot és újra a Moldova köztársaságiakkal tárgyalnak a közreműködésről. A végleges indulási szándékukat viszont csak jövő hétre ígérték. Az U12-es és U14-es korosztályok számára a bajnoki kiírás hasonló lesz az elmúlt idényhez, azaz az alapszakaszt követően a csapatok a rájátszásban döntik el a végső helyezést. Az U8-as és U10-es korosztályokban viszont minden részt vevő klub egy-egy tornát rendez majd. A legkisebbek korosztályában – U8 és U10 – tizennégy klub jelezte részvételi szándékát a THL 2016/2017-es idényére. Ebben a két korosztályban egyedül Marosvásárhely az újonc.

A THL-résztvevők
U12: ISK Csíkszereda, ISK Gyergyószentmiklós I., ISK Gyer­gyó­szentmiklós II., Felcsík SK, Bras­sói Corona, KirályPingvinek–HC Bikák Sepsiszentgyörgy–Kéz­di­vá­sár­hely, Steaua Rangers–Husky Bukarest, Olimpia–Viitorul Ploiești–Bukarest, Kisinyovi Gloria, Bukaresti Triumf, Galaci Dunărea.
U14: ISK Csíkszereda I., ISK Csíkszereda II., Felcsík SK, ISK Gyergyószentmiklós, Király­Ping­vinek Sepsiszentgyörgy, Brassói Co­rona, Bukaresti Steaua Rangers. (Ga­laci Dunărea?)
U8-U10: ISK Csíkszereda, ISK Gyergyószentmiklós, Felcsík SK, Csíkszentimrei Sasok, HC Bikák Kézdivásárhely, KirályPingvinek Sepsiszentgyörgy, Marosvásárhely, Brassói Corona, Bukaresti Steaua Rangers, Bukaresti Triumf, Bukaresti Viitorul, Galaci Dunărea, Kisinyovi Gloria, Olimpia Ploiești.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.