Bővített szolgáltatásokkal várják a betegeket: Új székhelyen a magánklinika

249

Tágas, korszerű, modern felszerelésű épületbe költözött át a Samed-Polimed kezelő- és diagnosztikai központ egy része Szé­kelyudvarhelyen, az új székhelyen bővített körű szolgáltatásokkal várják a betegeket a Bethlen utca 1–3. szám alatt.

Új épületben a klinika. Több beteget tudnak fogadni                                                                     Fotó: Nagyálmos Ildikó

A kétszintes épület földszintjén két fogászati rendelő kapott helyet, az első emeleten pedig a többi szakorvos rendelője található. A szolgáltatásokat bővítették: mindennap reggel 8–10 óra között immár ingyenes laborvizsgálatokat is végeznek a biztosítással rendelkező betegek számára. Szemészettel bővült a szolgáltatások sora: szintén a földszinten heti három alkalommal szemorvos is rendel. Újdonság az is, hogy a belgyógyászati szakrendelőben gyomortükrözés mellett immár érzéstelenítéssel a vastagbéltükrözés is elérhető a magánklinikán.
Hétfőtől péntekig minden délután fogadja pácienseit az ortopédia szakosztály, sebészeti szakrendelés délutánonként hétfőtől csütörtökig, gasztroenterológia szintén hétfőtől csütörtökig.
Minőségi előrelépést jelentett a Templom utcai szakrendelővel szemben, hogy a jogosítványcseréhez szükséges orvosi vizsgálatok időtartama lerövidült, délutánonként fél kettő és három között fogadják az ügyfeleket. Jó hír, hogy az épület nagyobb belső tereinek köszönhetően ezentúl nem lesz zsúfoltság, egy időben akár 25-30 személyt is kényelmesen tudnak fogadni.
Az új klinikán mindennap állandó munkaügyi orvosi felügyelet van, reggel fél 9-től vehetik igénybe ezt a szolgáltatást. Szintén újdonság, hogy a megyében tevékenykedő egyetlen sportorvos is a Polimed épületében rendel.
Az új helyen megtalálhatók az eddig is működő szakrendelések: fül-orr-gégész, kardiológus, urológus, bőrgyógyász, ideggyó­gyász, belgyógyász és dia­beto­lógus, gasztroenterológus, ortopéd–traumatológus, endokrinológus, sebész, pszichiáter vár­ja a betegeket.
Az orvosi berendezések is megújultak: korszerű ultrahangkészülékek, audiometriát és két modern EKG-készüléket vásároltak, a kardiológián az úgynevezett Efort-tesztek elvégzésére is van lehetőség. A magánklinikán három kardiológus szakember rendel. A Bethlen utcai székhelyen kisebb műtéti beavatkozásokat is végeznek.
Megmaradt a Templom utcában az urológiai és pszichiátriai szakrendelés, ugyanakkor kis tornatermet alakítottak ki, ahol állandó alkalmazásban lévő gyógytornász előjegyzés alapján foglalkozik a betegekkel. A permanenciaközpont is megmaradt a Templom utcában, ahol a kisebb sürgősségi eseteket látják el az ügyeletet vállaló családorvosok. Szintén a Templom utcában rendel az endokrinológus, előjegyzés szerint.
A szolgáltatások díja ugyan emelkedett, de még mindig az országos átlag alatti díjakkal dolgoznak – mondta dr. Szabó József, a Samed-Polimed diagnosztikai és kezelőközpont tulajdonosa.

Nagyálmos Ildikó

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek