Bővítésről üléseztek

92

A jégkorong Erste Liga 2018–2019-es szezonjától kezdődően három új csapat kíván részt venni a bajnokság küzdelmeiben, a Vasas, a DEAC és a Gyergyószentmiklós képviselői prezentálták csatlakozási kérelmüket.

A szerdai napon tartott ülésen elsőként Szuper Levente prezentálta a Vasas SC elképzeléseit, a magas minőségű szakmai munka és a stabil utánpótlás adott, akárcsak a megfelelő infrastruktúra. Kiemelte, hogy a csapat egyik legfőbb célja minél nagyobb létszámú közönség bevonása lesz. Több komoly partnerrel is kapcsolatban áll a klub, ami a pénzügyi fedezetet biztosítaná.
Fodor András, a DEAC jégkorong szakosztályának vezetője ismertette a debreceni pályázatot. A közösségteremtésre és komoly hagyományokkal rendelkező egyetemi sportéletre alapoz a pályázat. Céljuk, hogy a versenysport mellett az egyetemi oktatásban is részt tudjanak venni a játékosok, ehhez a város és az egyetem nyújtja a szükséges támogatást. Az utánpótlás-korosztály is jó erőkből áll.
A Gyergyószentmiklósi Pro­gym képviseletében Barti Tihamér prezentálta a csapata pályázatát. Az idén 70 éves egyesület a kerek évfordulón visszatérne a magyar bázisú bajnokságba. A helyi közösség életében nagyon fontos a jégkorong, telt házas mérkőzésekkel számolnak. Komoly létszámú gyermek játszik az utánpótlásban, nekik is jelentős motiváció lenne a felnőttcsapat léte. A csapat indulásának anyagi fedezetét helyi származású vállalkozók biztosítanák.
A jelentkező klubok távollété­ben a liga aktuális tagjai tanácskoztak a pályázatokról. Az elhangzott vélemények alapján a liga vezetése egyeztet a pályázókkal a csapatok által kért garanciákról. Az egyeztetéseket követően a liga vezetése állít össze egy előterjesztést, melyet továbbít az MJSZ szakmai bizottságának. A szakmai bizottság döntését követően a csatlakozások befogadásáról a végleges döntést az MJSZ elnöksége mondja majd ki.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.