Bővítenék a szakképzést

Cégek jelentkezését várják

34

Hargita Megye Tanfelügyelősége a következő időszakban fogja előkészíteni a 2019–2020-as tanévre vonatkozó beiskolázási tervet, ennek keretében pedig kidolgozza a hároméves szakoktatás, illetve duális képzés tervezetét. Ez utóbbiak működtetésének feltétele, hogy olyan szakterületeken képezzenek fiatalokat, ahol szüksége van a helyi munkaerőpiacnak. Ezért kéri a tanfelügyelőség a helyi vállalkozókat és a gazdasági egységek vezetőit, hogy jelezzék ezzel kapcsolatos véleményüket, illetve partnerként vegyenek részt a képzésben.

Miniszteri rendelet kötelezi a tanfelügyelőségeket, hogy a munkaerőpiac szükségletei alapján, valamint a megyében tevékenykedő gazdasági egységek igényeit figyelembe véve állítsák össze a szakiskolák beiskolázási tervét.
– Ezt az eljárást Hargita Megye Tanfelügyelősége is támogatja, ezért kérjük azokat a helyi vállalkozókat, akik a tanfelügyelőséggel és az iskolákkal partnerségben vállalnák a fiatalok oktatását, hogy jelentkezzenek a megyei tanfelügyelőségen – nyilatkozta lapunknak a főtanfelügyelő.
Görbe Péter szerint a gazdasági egységek vezetőinek bevonásával a jelenlegi szakosztályokon kívül a következő tanévtől újak is indulhatnának a középiskolákban, természetesen csak akkor, ha az adott térségben van olyan vállalkozó, aki vállalja a gyakorlati oktatás egy részének a lebonyolítását.
– Minden véleményt és építő jellegű tanácsot megfogadunk, a fontos, hogy alaposan feltérképezzük, melyek azok a szakterületek, ahol munkaerőhiány van – tette hozzá Görbe.
A programra jelentkező vállalkozók ki kell töltsenek egy űrlapot külön a hároméves szakoktatásra, illetve duális képzésre vonatkozóan. Az űrlap letölthető a tanfelügyelőség honlapjáról az isjhr.eduhr.ro vagy www.alegețidrumul.ro címen az újdonságok címszó alatt. A kitöltött űrlapot legkésőbb 2018. november 28-ig kell a vet@tvet.ro, e mail-címre elküldeni.
Részletes információkat kérhetnek az érdeklődők a tanfelügyelőségen, a 0266–312514-es telefonszámon.

Pál Bíborka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.