Bővítenék a Sic Card-partnerségeket

Tusnádfürdő és Székelykeresztúr is a listán

125

Idén lett ötéves a Sic Card székelyföldi diákigazolvány, amely ennek örömére új arculattal, újabb partnerekkel folytatja működését. Zsigmond József ötletgazda lapunk érdeklődésére kifejtette: Hargita megyében jelenleg Csíkszeredában, Szé­kely­ud­varhelyen és Gyer­gyó­szent­miklóson van partnerirodájuk, de más székelyföldi városokat is szeretnének bevonni rendszerükbe.

Öt éve adták át az első igazolványt Székelyudvarhelyen. Ráerősítenek Fotó: Lőrincz Csaba

Az öt éve működő Sic Card háromnyelvű, fényképpel és vonalkóddal ellátott diákigazolvány, amelyet jelenleg 3718 tanuló használ az országban. Hargita megyében három városban lehet igényelni: Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen és Gyer­gyószentmiklóson.
Zsigmond József, a diákigazolványt kiadó sepsiszentgyörgyi Centrum Studiorum Egyesület elnöke érdeklődésünkre közölte: a jövőben bővítenék a partnerségeket, és újabb városokat vonnának be rendszerükbe.
– Mint ismeretes, partnerséget kötöttünk a kolozsvári A Kártyával, és ennek értelmében az összes partnerünkkel újratárgyaljuk a szerződéseket. Működésünket Hargita megyében is bővíteni szeretnénk, hiszen számos olyan város van Székelyföldön, amelyeket bevonnánk a rendszerünkbe – ecsetelte Zsigmond József, megjegyezve, hogy Tusnádfürdő és Székelykeresztúr is szóba került már ezzel kapcsolatban.
A Sic Card partnerei olyan helyi vállalkozások lehetnek, amelyek támogatni szeretnék a diákokat, és ennek értelmében kedvezményeket ajánlanak fel.
– A kedvezmények mértékét nem mi szabjuk meg, hanem az adott partnerek. Azok a tanulók, akik városban igénylik a kártyát, partnerirodáinkban vehetik át azt, a faluról jelentkezők számára postán kézbesítjük a Sic Cardot – mondta a Centrum Studiorum Egyesület elnöke, megjegyezve, hogy a fiatalok leginkább az Európai Unión belül használják diákigazolványként a székely kártyát, mivel országszerte elfogadott, és külföldön is kedvezményeket biztosít – ellenben a román diákigazolvánnyal, amely csak itthon jogosít fel kedvezményekre.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.