Bőven akadt bevetés

Forró helyzet a tűzoltóknak

41

Szombaton világháborús lövedéket találtak Székely­szent­léleken, tegnap délután megyeszerte öt helyszínen oltották a tarlótüzeket – tájékoztatott a Hargita Megyei Sürgősségi Esetek Felügyelősége.

Valószínűleg a második világháborúból származik az a 82 mm-es kaliberű aknavető gránát, amelyet Székelyszentléleken kerti munkát végző lakos talált meg szombaton. A fel nem robbant lövedéket a katasztrófavédelmi felügyelőség tűzszerészei gyűjtötték be és szállították el megsemmisítés céljából.
Tegnap más természetű bevetések szóltak bele a vasárnapi programba: a hivatásos tűzoltók – helyi önkéntes társaikkal kiegészülve – öt helyen igyekeztek megfékezni a száraznövényzet meggyújtása miatt felcsapott lángokat.
Madélfalván és Gyergyó­új­fa­luban 1-1 hektár égett, ma­défalvi és csicsói, illetve újfalvi és vaslábi önkéntesek segítették a hivatásos tűzoltókat. Kászonújfaluban beerdősödött legelő kapott lángra, erdős terület közelében. A kászoni önkéntesek itt is segítésre siettek. Csíkszereda határában ugyancsak tarlótűz miatt volt szükség a tűzoltók munkájára. Ditróban az európai út mindkét oldalán égett a száraznövényzet.
Lapzártánkra – mint Alina Ciobotariu szóvivőtől megtudtuk – sikerült eloltani a lángokat.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek