Botrányos meccsen döntetlen

Óvást nyújtott be a szövetséghez az FK Csíkszereda

84

Pénteken döntetlennel zárta az FK Csíkszereda a hazai labdarúgó 3. Liga 12. fordulóját. A meccs másnapján a csíkiak óvást nyújtottak be a hazai szakszövetséghez a mérkőzés végeredményét befolyásoló játékvezetői döntések miatt. A Székelyudvarhelyi FC idegenben kapott ki a Tordai Arieşultól.

A bírót is okolják a csíki focisok a pontveszteségért. Óvott az FK Fotó: fkcsikszereda.ro

Óvást nyújtott be az FK Csíkszereda a pénteki, a hazai labdarúgó 3. Liga 12. fordulójában játszott Szászhermány elleni mérkőzést követően a végeredményt befolyásoló játékvezetői döntések miatt. A csíkiak több bírói ítéletet is nehezményeznek.
Az FK Csíkszereda jól kezdte a Szászhermány elleni találkozót, a 4. percben Antal ziccere még kimaradt, hét perccel később viszont Györgyi révén megszerezték a vezetést. Negyedórát kellett várni az első vendéghelyzetre, majd Györgyi, Csürös és Antal előtt adódott helyzet, ám a kapus, majd a védők, végül pedig a kapufa mentette meg a hermányiakat az újabb góltól. A 39. percben Fabio hibáját használták ki a vendégek, s noha Csürös szabályosan szerelt a tizenhatoson belül, a mérkőzés játékvezetője mégis büntetőt ítélt a vendégek javára, Minciuna pedig élt a helyzettel és egyenlített. Két perccel később Csüröst ütötték le a vendégek védői a büntetőterületen, ezt viszont a játékvezető nem büntette annak ellenére, hogy a gyepen maradt a csíki játékos. A félidő hajrájában Györgyi lövése is eltalálta a vendégek kapufáját, így döntetlennel mentek pihenni a csapatok.
A második játékrészt is jól kezdték a csíkiak, az 56. percben Mitra Györgyi beadásából fejelte a labdát a kapufára, négy perccel később azonban Magyari újra megszerzi az FK számára a vezetést. Négy perccel később Antal hagyott ki egy nagy ziccert, a 68. percben pedig Somogyi állta útját a hermányi lövésnek. Jebarinak is volt egy nagy helyzete a 80. percben, ezt követően viszont nagyobb iramra kapcsoltak a barcaságiak, de próbálkozásaik nem járnak sikerrel. A 89. percben egy ellentámadás végén Edert lökték fel a hermányi büntetőterületen belül, ám ez sem ért tizenegyest a játékvezetőnek. Az utolsó percben viszont a vendégek egy kapu előtti kavarodásból kiegyenlítettek Mandru révén, így a szászhermányiak végül egy ponttal távoztak Csíkszeredából.
– A fiúk mindent megtettek a három pontért, de sajnos a játékvezetők nem engedték, hogy nyerjünk. Úgy, ahogy megadták a büntetőt az ellenfélnek, amit a játékvezető kitalált, úgy például nekünk a két tiszta büntetőt nem adták meg! Ilyet még nem éltem, hogy hazai pályán a bírók ennyire meg tudjanak lopni – nyilatkozta a meccs után Valentin Suciu, az FK Csíkszereda edzője.
Szombaton az FK Csíkszereda honlapján tett közzé egy közleményt. „Az FK Csíkszereda – FC Szászhermány találkozón több kétes játékvezetői döntés is született, és a bírók főszereplővé váltak a mérkőzésen, amellyel nagyban befolyásolták a végeredményt. Sergiu Mavriche (Bákó) a 39. percben egygólos hazai vezetésnél egy szabályos Csürös-szerelést követően büntetőt fújt Szászhermány javára, amiből a vendégek kiegyenlítettek. A 42. percben Csüröst ütik le a hermányi tizenhatoson belül, földön marad, de a játékvezető sípja néma marad! Néma maradt a 89. percben is, amikor Edert a tizenhatoson belül hátulról fellökik! Ezek a döntések sajnos két pontba kerültek, de ami még rosszabb, hogy nem először történt meg az FK Csíkszereda mérkőzésén” – áll a csapat honlapján.

Eredmények 3. Liga, 12. forduló:
FK Csíkszereda – FC Szász­hermány 2–2 (1–1) /Györgyi Arthúr (11.), Magyari Szilárd (60.), illetve Bogdan Minciună (40.), Ionuț Mândru (90.)/; Tordai Arieșul – Székelyudvarhelyi FC 1–0 (0–0) /Paleoca (76.)/; Szász­régeni Avântul – Kolozsvári CFR II. 1–1, Kolozsvári Sănătatea – Radnóti SK 1–0, Marosvásárhelyi MSE – Dési Unirea 1–1, Besztercei Gloria – Nagybányai Minaur 1–0, Tasnádi Unirea – Medgyesi Gaz Metan II. 1–0, Barcarozsnyói Olimpic Cetate – Lénárdfalva 0–2.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek