2021, január 22, péntek.
custom_html_banner1

Botokkal támadt, gyújtogatott a debreceni menekülttábor mintegy száz lakója

Redőrkordon a menekülttábor körül. Robbanékony helyzet
Redőrkordon a menekülttábor körül. Robbanékony helyzet

Autósokra támadt a debreceni migrációs tábor mintegy száz lakója, botokkal felfegyverkezve tegnap délután a tábor melletti 471-es számú úton. A környékbeliek elmondása szerint botokkal ütötték és megdobálták a leálló személyautókat és autóbuszokat, és felgyújtották az út menti kukákat. Sérültekről nincs információ.

[dropcap]R[/dropcap]endkívüli erőkkel van a helyszínen a rendőrség – tapasztalta az MTI tudósítója. Miután a támadók visszahúzódtak a táborba, a befogadóállomás bejáratánál farkasszemet néztek a felsorakozott, pajzsot viselő rendvédelmi erőkkel. A kapu túloldalán több tucatnyian álltak, néha rigmusokat skandáltak, többször azt kiabálták, hogy „Allah akbar”. A rendvédelmi erők ruháján rendőrség, készenléti rendőrség és határőrség felirat volt olvasható. A tábor bejáratához folyamatosan érkeztek rendőrségi kocsik, jelen voltak a mentők és a tűzoltók is.
Két migráns vallási konfliktusa miatt robbant ki az összetűzés a debreceni menekülteket befogadó állomáson – közölte az MTI érdeklődésére a helyszínen a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Demeter Erika rendőrhadnagy elmondta: ebbe a konfliktusba kapcsolódott be több mint száz menekült, akik később lezárták a 471-es számú főutat, kukát gyújtottak fel és megdobálták az autósokat.
A rendőrök könnygázt vetettek be a csoportosulás feloszlatására, lőfegyvert nem használtak, az összetűzésben senki nem sérült meg – tette hozzá a sajtóreferens. Elmondta azt is, hogy egy embert a rendőrség őrizetbe vett.
Az esetleges további konfliktusok elkerülése érdekében a rendőrség a helyszínen és környékén továbbra is fenntartja a kiemelt rendőri jelenlétet – írta közleményében a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság.
Az MTI tudósítójának többen a helyszínen azt erősítették meg, hogy az egyik táborlakó megtaposta a Koránt, és emiatt történt az összetűzés.

Kapcsolódó cikkek:

14,341RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb