2021, január 24, vasárnap.
custom_html_banner1

Borszék elkötelezett a turizmus iránt

Egész évben működő információs irodát, turista- és kerék­párutakat, valamint hegyimentő-felszereléseket avattak és adtak át csütörtökön Borszéken. Minden beruházás a turizmus felvirágoztatását szolgálja, Borszéket neve, történelme és jövője is kötelezi erre – hangzott el.

05_borszek

Uniós finanszírozással épült fel Borszék új információs irodája, országos típusterv alapján. Mik József, a fürdőváros polgármestere szerint a modern, korszerű felszereléssel rendelkező irodára már nagy szüksége volt a településnek.
– A turisták tájékoztatása mellett pályázatok írásával és rendezvényszervezéssel is foglalkozniuk kell az alkalmazottaknak – mutatott rá a polgármester. Decembertől egy alkalmazottal indítanák az irodát, jövő nyáron egy második személynek is munkalehetőséget biztosítanak itt. A beruházás értéke 626 000 lej, amelynek a két százalékát biztosította önrészként a helyi önkormányzat.
Hargita Megye Tanácsának elnöke, Borboly Csaba hangsúlyozta: Borszék folyamatos fejlődést mutat, mindenki számára követendő példa. Barti Tihamér megyei alelnök rámutatott: Borszéket a neve és a történelme is kötelezi a jó irány követésére.
Mik József polgármester méltatta a Borszéken tevékenykedő hegyimentők munkáját is. Amint arról korábban beszámoltunk, a gyergyószentmiklósi Dancurás He­gyimentőcsapat turistaösvényeket és kerékpárutakat újított fel megyei támogatásból: 54,1 km hosszúságban hét útvonalon festettek turistajelzéseket, emellett a Hargita megyében két keréken című pályázattal egy 52,8 km-es hosszúságú kerékpárutat alakítottak ki. A szintén megyei támogatásból vásárolt hegyimentő-felszereléseket is átadták a tegnapi eseményen.
– A hegyimentők morális és anyagi támogatása is fontos, hisz ezáltal teremthetik meg a helytálláshoz szükséges körülményeket – fogalmazott Fekete Örs, a Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálat vezetője.

Kertész László

Kapcsolódó cikkek:

14,352RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb