Borboly újrázhat

855

 

Hivatalosan is Borboly Csaba az RMDSZ Hargita megyei tanácselnök jelöltje – közölte lapunkkal csütörtökön Horváth Anna, a szövetség önkormányzatokért felelős ügyvezető alelnöke.

Horváth Anna a Hargita Népének elmondta: a szövetségi elnökség jóváhagyta és érvényesítette a Hargita Megyei Egyeztető Tanács többségi szavazattal meghozott döntését. Ennek értelmében Borboly Csaba az RMDSZ jelöltje a Hargita megye tanácsának elnöki tisztségére. Hozzáfűzte: az RMDSZ ebben a pillanatban 99 százalékban pontot tett a jelöltállítási eljárás végére. Azaz egy-két kivételtől eltekintve eldőlt, hogy kiket indít a szövetség a szeptember 27-i önkormányzati választásokon. Mint részletezte: országszerte 291 polgármester jelöltet és 4767 önkormányzat képviselőjelöltet indít az RMDSZ.

– Azt gondolom, hogy a következő időszakban gőzerővel a közösségünk tagjaival való kapcsolattartásra kell koncentrálnunk – nyilatkozta Horváth Anna. Hozzáfűzte: tíz vagy tizenegy megyeitanácselnök-jelöltet állít az RMDSZ országszerte, egyedül Brassó megyében nem dőlt el, hogy jelölnek-e valakit és ha igen, akkor kit a megye élére.

Mint arról korábban beszámoltunk a Hargita Megyei Egyeztető Tanácsa nem tudott döntést hozni a szövetségi elnökség által megszabott múlt vasárnapi határidőig, noha rászánták a teljes hétvégét a tanácskozásra. A szövetség Hargita Megyei Egyeztető Tanácsa (HET) először egy héttel ezelőtt, pénteknek ülésezett, de akkor nem született döntés ezért vasárnapra újra összehívták azt. Borboly Csaba, jelenlegi megyei tanácselnök, a HET elnöke korábban a Hargita Népének elmondta: a hétvégén a három területi elnök egyeztet a jelöltségről így a szövetség belső szabályainak megfelelő döntés legkorábban vasárnapra volt várható. A HET vasárnap 8-5 arányban Borboly Csabát választotta megyei tanácselnök-jelöltnek, kihívójával Barti Tihamérral szemben. Azonban hiába kapott nyolc szavazatot Borboly ezek közül egyik sem a gyergyói küldöttektől érkezett ezért a döntésük nem volt  végleges. A HET belső szabályai szerint az elnökjelöltséghez mindhárom – csíki, udvarhelyi és gyergyói – területi szervezet legalább egy tagjának a támogatása szükséges. Azaz a Hargita Megyei Egyeztető Tanács nem tudott döntést hozni, ezért került a döntés joga első körben a szövetségi elnökséghez, majd végül Szövetségi Állandó Tanácshoz.

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.