Borboly Csaba indul Csíkszereda polgármesteri tisztségéért

72

Hargita megye központját nem lehet gazdátlanul hagyni, ezért Borboly Csaba, a megyei tanács jelenlegi elnöke úgy döntött, elkezdi összegyűjteni a szükséges aláírásokat ahhoz, hogy indulhasson az RMDSZ előválasztásán Csíkszereda polgármester-jelöltségéért. Megjegyezte, bízik benne, hogy többes jelölés lesz, illetve hogy Ráduly Róbert Kálmánnak helye van a székelyföldi közéletben, ezért ha a volt polgármester is az indulás mellett döntene, akkor ő visszalép.

Fotó: László Róbert
Fotó: László Róbert

Csíkszeredát nem hagyhatjuk bizonytalanságban, és néha olyan lépést kell megtenni, amit hoz a sors – vezette fel bejelentését Borboly Csaba tegnapi sajtótájékoztatóján.
Hozzátette, tekintettel arra, hogy az RMDSZ csíkszeredai városi szervezete által elfogadott szabályzat értelmében március 15-ig kell leadják a polgármester- és tanácsos-jelöltek a jelentkezési iratcsomójukat, és mindeddig senki nem jelentkezett, bejelentését figyelemfelkeltésnek is szánja és bízik abban, hogy többes jelölés lesz. A tegnap a bejelentés után elkezdte összegyűjteni a jelöléshez szükséges 500 aláírást, továbbá egy űrlapot is elvisz a lakókhoz, amelyeken az általuk tapasztalt problémákat jegyezhetik meg, és amelyek alapján a polgármesterjelölt összeállítja majd a programját.
Borboly Csaba úgy vélte, Csíkszereda polgármestereként is az egész megyét fogja tudni képviselni, erre vonatkozóan jó példaként említette Ráduly Róbert Kálmánt, akinek a polgármestersége alatt elindult a közös vízcsatorna- és a hulladékgazdálkodási rendszer kiépítése. Ugyanakkor a megyei tanácsnál egy olyan csapatot hagy hátra, amely törésmentesen tudja folytatni a munkát.
Csíkszereda jövőjével kapcsolatban elmondta, úgy látja, a nagy beruházások időszaka lejárt, most az apró munkára lesz szükség, és el szeretné érni, hogy Csíkszereda a Kárpát-medence leglátogatottabb katolikus kegyhelye, Székelyföld lelki központja legyen, illetve a 2018-ban esedékes pápai látogatás egyik helyszíne legyen. Megjegyezte, 16 évet dolgozott a megyei tanácsnál, végigjárta a ranglétrát, előbb tanácsos, alelnök, majd két mandátumon át a megyei önkormányzat elnöke volt, de reményei szerint a város élén új kihívások várják, és a változó feladatokhoz új energiával láthat hozzá.
Ugyanakkor úgy véli, Ráduly Róbert Kálmánnak helye van a székelyföldi közéletben, folytatni kell az általa elkezdett programokat, és amennyiben ismét indulna a polgármesteri tisztségért, akkor visszalép a jelöléstől.

[box type=”shadow” ]Tizenegyen az RMDSZ megyei tanácsosi listáján

Március 4-ig adhatták be jelölési dokumentációjukat azok, akik indulni szeretnének a csíki megyei önkormányzati képviselők sorába. Az említett határidőig 11-en jelöltették magukat: Alcsíkról Becze István, Kolozsvári Tibor, Kozma István, Felcsíkról Fodor Zoltán, Jére Elemér, Rácz Árpád, Szentes Antal, valamint Csíkszeredából Dajka Tünde, Ferencz Salamon Alpár, György Emőke és Lőrincz Csilla – tájékoztatott Becze István, a Csíki területi szervezet ügyvezető elnöke. Hozzátette a jelölési dokumentációkat a Területi Választási Bizottság értékeli, és a feltételeknek eleget tevő jelöléseket elfogadja, majd ezen határozatát a jelöltek tudomására hozza. A fellebbezési határidő lejárta után, március 14. és 31. között rangsorolják a jelölteket a Helyi Küldöttek Tanácsa/Városi Küldöttek Tanácsa tagok szavazólapos választás útján, majd a szavazatok alapján kialakult listát a Területi Küldöttek Tanácsa erősíti meg, a további fennmaradó helyeket pedig a Területi Állandó Tanács egészíti ki. [/box]

Háromszéki Eszter

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.