Borboly az egyedüli RMDSZ-es polgármesterjelölt Csíkszeredában

94

Tegnap délután három óráig az RMDSZ Csíki Területi Szerve­zetének irodájában egyetlen jelölt, Borboly Csaba adta le a Csíkszereda polgármesteri tisztségére való jelentkezéshez szükséges iratcsomót.

A csíkszeredai Városháza. Hamarosan eldől, ki „lakja be” Fotó: László Róbert
A csíkszeredai Városháza. Hamarosan eldől, ki „lakja be” Fotó: László Róbert

A Csík térségi RMDSZ-szervezetekben tegnap 15 óráig lehetett leadni a helyi szervezet elnökének vagy az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének irodájában a polgármester-, valamint az önkormányzati képviselő-jelöltséghez szükséges iratcsomót. Lapunk úgy tudja, a határidőig Csíkszeredában egyetlen polgármesterjelölt, Borboly Csaba nyújtotta be jelentkezését.
Ezenkívül – információink szerint – húszan jelentkeztek önkormányzati képviselői tisztségre: András Hunor Jenő, Ábrahám Előd, Ábrahám Lehel-Antal, Bálint Dániel, Bardócz László, Bíró Hanna-Barbara, Bodó Alpár, Bors Béla, Fodor Levente, Füleki Zoltán László, Fülöp Árpád Zoltán, Kirmájer Enikő, Kovásznai Ágnes, Lázár Anna, Magyari Zoltán, Orbán Zsolt, Szőke Domokos, Tófalvi Éva, Veress Dávid, Vikárius Károly-András. A lista nagyjából egyezik a jelenlegi RMDSZ-frakció felállásával, de hiányoznak róla olyan nevek, akik ezek szerint nem indulnak újabb mandátumért, vagy nem a Szövetség színeiben: ilyen például Antal Attila, Márk Csucsi András Róbert, Máthé Tünde, Vitos Attila vagy Xantus Attila.
Az iratcsomókat az elkövetkezőkben a Területi Állandó Tanács átvizsgálja, és minden teljesnek ítélt jelentkezést 2016. március 21-ig a helyi szervezetek, illetve a jelöltek elé terjeszt. A fenti lista ismeretében a polgármesterjelölt esetében Csíkszeredában nem szük­séges előválasztást tartani, az önkormányzati képviselők sorrendjét viszont valószínűleg előválasztás során döntik majd el.

Háromszéki Eszter

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.