Bontják a garázsokat

Tűzvédelmi szempontok miatt kötelezik

636

Bontják a garázsukat azok a tulajdonosok, akik az önkormányzattól kaptak erre vonatkozó felszólítást Gyergyószent­mik­lóson. A városi bölcsőde közvetlen közelében található, engedély nélkül épített garázsokat ugyanis tűzvédelmi szempontból veszélyesnek ítélték.

Sok szemét maradt. De a garázs legalább eltűnt Fotó: Nagy Levente

Írásban küldött felszólítást az önkormányzat azoknak a gyergyószentmiklósi lakóknak, akiknek a városi bölcsőde közelében van garázsuk. Arról tájékoztatták őket, hogy a valamikor engedély nélkül közterületre épített építményeket el kell bontaniuk, mivel túl közel vannak ahhoz az épülethez, amelyben a városi bölcsőde, valamint a fogyatékkal élő gyerekek napközije működik. A tűzoltóság veszélyesnek találta ugyanis ezt a helyzetet.
Nagy Zoltán polgármester kifejtette: az elmúlt időszakban sokat szigorítottak a tűzvédelmi szabályokon, így jelenleg a garázsok megléte miatt a bölcsőde és a napközi nem kaphat tűzvédelmi engedélyt, s ennek hiányában működési engedélyt sem. Május végéig kaptak időt az érintettek. A városvezető hangsúlyozta, segítséget is ajánlanak, ha igénylik a tulajdonosok: gépeket biztosítanak a bontáshoz, a törmelék elszállításához.
A napokban többen nekiláttak a munkának, a bölcsőde előtti területről már néhány építmény eltűnt, helyükön viszont rengeteg szemét maradt, s helyenként szegek is, amelyek veszélyesek lehetnek a közeli játszótéren játszó gyerekekre.
Aki az önkormányzat felszólításának nem tesz eleget, annak építményét is lebontják, a költségeket pedig a tulajdonosnak kell megfizetnie. Amennyiben a tulajdonosok már kifizették a garázsokra kirótt közterület-használati illetéket erre az évre, a polgármesteri hivatal pénzügyi osztályán visszakérhetik a fennmaradó időszakra vonatkozó összeget, vagy lehetőség van arra is, hogy más adóikra csoportosítsák át a pénzt.

Nagy Levente

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek