Bontanak és takarítanak

Kalákát hirdettek Szárhegyen

70

Kalákát hirdet a Gyergyó­szár­he­gyi önkormányzat az Épülő Szár­hegy projekt részeként. Szükségtelenné vált melléképületet szeretnének lebontani, hogy az újrahasznosítható anyagot más építkezéshez használhassák fel. Emellett takarításra is várják a községlakókat.

Indul a közmunkaszezon. Számítanak a lakosok közreműködésére Fotó: Lázár Hajnal

Évek óta sikeresen működik Gyergyószárhegyen a kaláka program: 2016-ban indult a tanácsosok kezdeményezésére, s azóta sokféle munkát végeztek már el.
Az idei első kalákát a hétvégén tartják, már nem használt épület lebontására várják a segítőkész falubelieket.
– Az alsó orvosi rendelő udvarán található, mára szükségtelenné vált melléképületet szeretnénk lebontani, az újrahasznosítható faanyagból pedig a güdüci tűzoltószertár tetőszerkezetét építjük meg, s amennyiben marad még faanyag, azt az alsó csengettyűnél használnánk fel, hiszen ott is felújítást tervezünk – mondta el Fe-
jér Kinga, a polgármesteri hivatal szóvivője.
A kaláka szombat reggel 8 órakor kezdődik. Arra kérik a lakosokat, legyenek az Épülő Szárhegy meghatározó szereplői.
Jövő héten folytatódik a kaláka, nagytakarítás lesz a községben. Arra kérik a lakosokat, a hét első felében takarítsanak a kertjükben, portájuk előtt, az összeszedett szemetet csütörtökön és pénteken viszi el a szemétszállító vállalat. Az önkormányzat szervezésében a civil szervezetek és az iskola együttműködésével jövő pénteken a központi parkban és a környező utcákban takarítanak majd, szombaton pedig a patakmedreket, a többi utcát és a község bejáratait tisztítják meg.

A gyergyószárhegyi tanácsosokat érdekli a lakosok véleménye, ezért hozták létre a Szólj bele! Ne gondold, hogy nem fontos! elnevezésű programot, amelynek célja, hogy jobbá tegye a lakosság és a tanácsosok közti kommunikációt. Arra kérik a szárhegyieket, hogy forduljanak személyesen a tanácsosokhoz, mondják el véleményüket, tegyék fel kérdéseiket, de ha erre nincs lehetőségük, tegyék meg ezt elektronikus levélben (epulokozossegunk@gmail.com) vagy az e célra a polgármesteri hivatalban kihelyezett dobozba is betehetik üzeneteiket. Olyan ötleteket várnak, amelyek összefogással megvalósíthatók – lehet szó kalákáról, felújításról, kisebb beruházásokról, ugyanakkor közösségépítő újításokat vagy kritikákat is megfogalmazhatnak, valamint az idei költségvetés-tervezethez is fogadják a javaslatokat a tanácsosok.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek