Boltba tört be egy medve, élelmet keresett

Tusnádfürdő

88

Több ízben is medvéhez riasztották a csendőröket vasárnap és a tegnapra virradó éjszaka Tusnádfürdőn. Az egyik medve behatolt egy üzletbe élelem után kutatva.

Gyakori vendégek Tusnádfürdőn a medvék. Nem vadászmese                         Fotó: Dezső László

Négy esetben volt szükség a csendőrök közbelépésére medve felbukkanása miatt az elmúlt 12 órában – tájékoztatott a Hargita megyei csendőrség.
Előbb egy nő jelezte a 112-es hívószámon, hogy egy anyamedve három boccsal betört az egyik helyi üzletbe. Mire a csendőrök kiértek a helyszínre, egy hegyi csendőr elkergette a nagyvadat, amely később azonban visszatért, és ismét megkísérelt bejutni az üzletbe, de ezúttal is elűzték.
Nem sokkal ezután egy férfi szintén az egységes segélyhívószámon jelentette, hogy medvét látott a település központjában, később egy másik nő egy szemeteskonténernél látott egy medvét, az éjszaka pedig egy férfi jelezte, hogy egy anyamedve és három bocs van a garázsa előtt. Az állatokat mindegyik esetben visszakergették az erdőbe.
A csendőrség továbbra is azt javasolja a lakosságnak, hogy amennyiben medvét észlelnek, azonnal kérjenek segítséget a 112-es egységes segélyhívószámon, ne próbálják maguk elkergetni az állatot, ne etessék, és ne közelítsék meg fényképkészítés céljából sem.

HN-információ

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.