Bölöni távozik Antwerpenből

Irány Dunaszerdahely?

53

Három év után távozik a Royal Antwerp labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjáról Bölöni László. Az idei szezonban kupadöntőt játszott volna az Antwerpen, de lefújták a belga bajnokságot. Egyes sajtóhírek szerint Bölöni Dunaszerdahelyen köthet ki.

Három belga élvonalbeli idény után csapatot vált a dicsőszentmártoni születésű edző

Három év után távozik a belga élvonalbeli Royal Antwerp labdarúgócsapatának vezetőedzője, Bölöni László – írja a klub hivatalos honlapján. Bölöni László a 2017–2018-as idényben vette át a Royal Antwerp irányítását, mellyel a 8. helyen zárt akkor a belga bajnokságban. A következő évadban rájátszásba vezette a csapatot, s negyedik lett, így az Európa-liga selejtezőjének harmadik körében kezdhette a 2019–2020-as kiírást. A Viktoria Plzen búcsúztatása után a play off körben az AZ Alkmaar 5–2-es összesítéssel búcsúztatta az Antwerpet. A dicsőszentmárotni születésű, Marosvásárhelyen kiteljesedő, majd a Steauával Bajnokok Ligáját nyerő szakember a Royal Antwerppel a nemzetközi kupaszereplést érő 4. helyen végzett a belga élvonalban (a bajnokságot gyakorlatilag lefújták, de végleges döntés még nincs), s bejutott a Belga Kupa döntőjébe is, az FC Bruges elleni, eredetileg március 22-re kiírt mérkőzést elhalasztották. Kérdéses volt, hogy marad-e Bölöni László Antwerpenben, ám a klub csütörtöki közleményéből kiderült, hogy három idény után távozik. A klub megköszönte a munkáját, és további sok sikert kívánt neki.
A Nemzeti Sport információi szerint Bölöni László neve is szóba került a napokban a DAC-nál az edzőjelöltek között. Csakúgy, ahogyan a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Bernd Storck.
A belga sajtóban közben elindult a találgatás Bölöni utódjával kapcsolatban: több helyen emlegetik Bernd Storckot, illetve a voetbal24.be szerint a jelenleg a Standard Liege-nél dolgozó Michel Preud’homme a másik esélyes.

HN-összeállítás

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.