Bokor Márton az MPP polgármesterjelöltje

84

Bokor Márton lesz a Magyar Polgári Párt csíkszeredai polgármesterjelöltje – jelentették be a tegnapi sajtótájékoztatón, amelyen Biró Zsolt pártelnök az országos választási stratégiát is ismertette. Az MPP ezzel régi-új jelöltet nevesít: korábban, a 2012-es helyhatósági választásokon szintén Bokor doktor indult a tisztségért.

Bokor Márton régi-új jelölt. Azt mondja, „odatenné a csontot” Fotó: László Róbert
Bokor Márton régi-új jelölt. Azt mondja, „odatenné a csontot” Fotó: László Róbert

Ismert, elismert és közismert polgármesterjelöltje van az MPP-nek Csíkszeredában, aki eddigi tevékenysége során már sokat bizonyított – nemcsak – a szakmájában, és alapos önkormányzati tapasztalattal is rendelkezik – jellemezte Biró Zsolt, a polgári párt elnöke Bokor Mártont.

Bokor: a realitások talaján akarok maradni
A gyermekorvos, aki ezelőtt négy évvel is az MPP színeiben indult polgármesteri mandátumért, azt mondta, soha nem nyújtotta a kezét azért, hogy valamilyen funkciót szeretne betölteni: mindig kivárt, és csak akkor indult, hogyha ezt neki felajánlották vagy biztatták. Felelevenítette, hogy először 2008-ban függetlenként szeretett volna indulni, akkor azonban nem engedték versenybe szállni, és némileg kiábrándult.
– Most, amikor ismét oda akarom tenni a csontot, teljesen másképp gondolom az egészet: tudom, hogy a jelöltek többsége mindent megígér, majd a mandátum végén szinte semmit nem tud felmutatni. Én más politikát szeretnék bevezetni: túl sok tervet nem vállalok magamra, hanem a realitás talaján fogok elindulni, és ha a mandátum feléig a megígért dolgok felét nem fogom tudni megvalósítani, akkor lemondok – nyilatkozta Bokor, aki a részletes programját később ismerteti.

Biró: konstruktív ellenzéki szerepre törekedtünk
Biró Zsolt kitért az MPP országos stratégiájára is. Mint mondta, az MPP az elmúlt négy év során konstruktív ellenzéki sze­repre törekedett, nem hívei az „árokásásos politikának”, és úgy gondolják, hogy a helyi közösségek békére, nyugalomra vágynak, a „nagypolitikától” pedig azt várják, hogy legalább a magyar a magyarral értsen szót. Szerinte ilyen körülmények között felelőtlen politikát és versenyt folytatni csak azért, mert politikai pluralizmust szeretnének, nem fognak és nem is lenne helyénvaló.
Kiderült, Biró Zsolt egyértelmű eredménynek tekinti az RMDSZ-szel 2015 decemberében megkötött megállapodást, amely szerinte bizonyítéka annak, hogy az MPP megkerülhetetlen tényező az erdélyi magyar politikában. Ezzel azonban nem szeretnének visszaélni, ezért szö­gezték le világosan, hogy az adott településeken a magyarság részarányának függvényében ver­senyeznek vagy együttműködnek. A Hargita megyei településeken, ha a helyi közösség részéről a verseny igénye fogalmazódik meg, akkor ők azt üdvösnek tartják, és versenyezni fognak, jegyezte meg. Kifejtette, Székelyudvarhelyen egyértelműen váltást szeretnének, Gyer­gyószentmiklóson meg akarják tartani a pozícióikat, Csíkszeredában pedig újabb pozíciókat szeretnének szerezni.

Salamon: a fél megyére már van jelölt
Salamon Zoltán, az MPP Har­gita megyei elnöke szerint a helyi szerveztek február 29-ig kö­zölhetik a megyei szervezettel a jelöltlistákat és a választásokra vonatkozó stratégiájukat, ezt kö­vetően elemzik és véglegesítik azokat. Eddig a 67 közigazgatási egységből 34 településről tudnak, ahol biztosan fel fognak állni a választásokkor, a jelölteket a véglegesítés után nevesítik.

Háromszéki Eszter

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek