2021, január 22, péntek.
custom_html_banner1

Bojkottált ülés

Kinevezte a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) a válogatott új szövetségi kapitányát a német Christoph Daum személyében, ám jelenleg még nem tudni, hogy a vezetőtanács döntése érvényes-e. A testület 14 tagjából nyolcan jelentek meg, közülük olyan is, aki el van tiltva ügyvezetői tisztségétől. Răzvan Burleanu FRF-elnök ellenzéke bíróságon óvja meg a döntést, ám mint mondják, nem Daum személye a probléma.

09_daum_2 09_daum_2rgb

Hivatalossá vált csütörtök este, amit már korábban is sejteni lehetett, hogy a román labdarúgó-válogatott új edzője – Anghel Iordănescu lemondását követően – a német Christoph Daum lesz. Erről döntött a szakszövetség (FRF) vezetőtanácsa. Ám kérdéses, hogy megválasztása szabályos volt-e.
Răzvan Burleanu elnök ellenzéke, élén az élvonalbeli klubokat tömörítő Hivatásos Labdarúgóliga képviselőivel, már korábban jelezte, hogy Daum ellen szavaz, ám végül inkább az ülés bojkottálását választotta. Az ellenzék tagjainak legfőbb kifogása nem Daum személye, hanem jelölésének módja volt, állításuk szerint Burleanu a tárgyalások előtt és alatt nem konzultált velük, hanem kész tényként állt a végrehajtó bizottság elé javaslatával. Továbbá nehezményezték, hogy a napirendi pontok között nem szerepeltek az általuk javasolt megoldandó felvetések. Az ellenzék el szerette volna törölni a FRF azon határozatát, amely előírja az élvonalbeli klubok azon kötelezettségét, hogy utánpótlás korú játékosokat kell játsszassanak.
A 14 tagú vezetőtanácsi ülésről hiányzott Gino Iorgulescu (LPF-elnök), Valeriu Argăseală (a Steaua elnöke), Florin Prunea (a CSMS Iași elnöke), Kirosz Vaszarasz (a játékvezetői testület elnöke), Emilian Hulubei (a hazai labdarúgók érdekvédelmi szervezetének vezetője), illetve Ștefan Stână (a Liga 2-es csapatok társképviselője). A döntés a hiányzók ellenére érvényes papíron. A bizottságban csak úgy volt jelen a szükséges minimális létszám, hogy a csalás miatt jogerősen elítélt Auraș Brașoveanu is részt vett és szavazott az ülésen, aki három évig nem gyakorolhat ügyvezetői tisztséget. Emiatt Prunea közölte, bármilyen döntést is hozzon a tanács, azt megtámadják a bíróságon.

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

14,341RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb