Bő félezren elbuktak

Közzétették a pótérettségi végleges eredményeit

97

Néhány százalékkal nőtt a fellebbezések után a pótérettségit sikerrel abszolválók száma, ugyanakkor a megyei arány továbbra is elmarad az országos átlagtól. Ha valakinek nőtt a jegye, az még nem jelenti feltétlenül azt, hogy megszerezte az átmenőt, de 184 diák mindenképpen fellélegezhet.

Országos szinten a pótvizsgát letevők 29,7 százaléka szerzett átmenőt – derült ki az óvások utáni adatok összesítéséből, tehát néhány százalékkal emelkedett az idén sikeresen érettségizők száma. A legeredményesebbek a pótérettségin a Neamț, a Dolj és az Olt megyei diákok voltak, mindhárom megyében 35 százalék körüli átmenési arányt véglegesíthettek.
Megyénkben a dolgozatok újrajavítása után 22,73 százalékról 26,14 százalékra emelkedett a sikeresen vizsgázók aránya, ami azt jelenti, hogy az őszi vizsgaidőszak lejárta után összesen 184 diák veheti át majd az érettségi oklevelét – tájékoztattak a tanfelügyelőségnél.
Az idei érettségi második szakasza augusztus 20-án kezdődött a román vizsgával. Megyénkben a csíkszeredai Székely Károly Szakközépiskolában, a székelyudvarhelyi Bányai János Szakközépiskolában, illetve a gyergyószentmiklósi Batthyányi Ignác Technikai Kollégiumban zajlott a megmérettetés. Összesen 704-en vizsgáztak – egy diákot kizártak –, közülük 519-nek ezúttal sem koronázta siker az próbálkozást. Megyénkben 376 dolgozat újrajavítását kérték, 175 esetben emelkedett az osztályzat, 32 esetben változatlan maradt, 169 esetben pedig csökkent a jegy.

Asztalos Ágnes

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek