Biztosított a pénz a bérekre

Megkapta a szükséges költségvetés-kiegészítést a tanfelügyelőség

95

Zajlanak az előkészületek az oktatási hálózatban dolgozók novemberi béreinek a kifizetésére, megkapta a Hargita Megyei Tanfelügyelőség az ehhez szükséges költségvetés-kiegészítést. Folynak az egyeztetések a beiskolázási tervek előkészítését illetően is. Mint megtudtuk: Balánbányán és Székelykeresztúron összevonás várható.

Nemsokára utalják a béreket. Közben készül a beiskolázási terv Fotó: László F. Csaba

Az oktatási tárca azt közölte, mindenre meglesz az idén szükséges pénz – mondta el érdeklődésünkre Görbe Péter, Hargita megye főtanfelügyelője. Csukás Levente, a tanfelügyelőség gazdasági igazgatója kifejtette, az ebben a hónapban esedékes novemberi bérekre, az ezek után fizetendő adókra és hozzájárulásokra, továbbá az egyéb juttatásokra szükséges pénz 94 százalékát meg is kapták, az ígéretek szerint pedig december végéig a fennmaradó 6 százalékot is pótolják. Hozzátette, a tanügyi személyzet bérét ez a hó végére várt pótlás nem befolyásolja, egyes hozzájárulásokat fognak ebből kifizetni.
A diákoknak járó összegek is biztosítva vannak, fizetik a hónap folyamán a novemberi középiskolai ösztöndíjakat, a szakiskolai ösztöndíjakat és ingázási költségtérítéseket. A gazdasági igazgató még elmondta, az év elején kapott költségvetés 84 százalékban fedezte a megyei oktatási hálózat szükségleteit, az év folyamán több alkalommal kaptak már költségvetés-kiegészítést.
A főtanfelügyelő ismertette, a következő tanévi beiskolázási terv előkészítéseként most a tanintézetek vezetőivel zajlik konzultáció, a jelenlegi gyermeklétszámok alapján tervezik meg a következő tanév osztályait. Görbe Péter közölte: az önkormányzatok többnyire már ismertették a következő tanévi iskolahálózattal kapcsolatos álláspontjaikat, a folyamat következő lépéseként várják az erre vonatkozó határozattervezeteiket véleményezésre.
Két kisvárosban elkerülhetetlen lesz az összevonás: Balánbányán és Székelykeresztúron van egy-egy tanintézet, amely a jogi személyiség fenntartásához szükséges minimális gyermeklétszámnál kevesebb óvodással, diákkal működik – közölte Görbe Péter. Balánbányán össze kell vonni a jelenlegi két jogi személyiségű tanintézetet, Székelykeresztúron pedig az eddig öt helyett négy önálló egység maradhat – vázolta a főtanfelügyelő. Hozzátette, mindkét településről várják még az önkormányzatok ez irányú döntéseit.

R. Kiss Edit

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek