2020, december 2, szerda.
custom_html_banner1

Hirdetés

Bizakodnak a kőrispatakiak

Szombaton tartották a Szalmakalap Fesztivált Kőrispatakon. Nagykorú lett a múzeum, a fesztivál maga pedig tizenhárom éves. Mint létezése óta mindig, ez a találkozó a település egyik évente ismétlődő legjelentősebb rendezvénye. Szőcs László a szervezők nevében elmondta, igen jelentékenyen érezhető volt, hogy immár műút köti össze a falut Maros megyével.

Nagykorúsodott a múzeum. Megnövekedett látogatottságfotó: Simó Márton

Ebben az évben növekedett a falu és a múzeum látogatottsága. Érezhető volt, hogy szombaton egész nap, amíg zajlottak a programok, cserélődnek az emberek, Marosvásárhelyről és Székelyudvarhelyről, illetve e városok vonzáskörzetéből és a közvetlen szomszédságból egyaránt érkeztek, jöttek, láttak, mentek az érdeklődők.

Két testvértelepülés, Jászivány és Kazár küldöttsége volt jelen Magyarországról. Volt egy új programpont is, amelyet az idő rövidsége miatt meg sem hirdettek előre: megnyitották a községből – pontosabban anyai ágon Siklódról, apai ágon Etédről – származó Birtalan Árpád Zsolt fotókiállítását, amely továbbra is megtekinthető a reformátusok most átadott, újonnan elkészült gyülekezeti termében.

– A jövőre vonatkozóan ez a fesztivál megérdemli, valósággal követeli, hogy nagyobb, hogy nevesebb fellépőket is hívjunk, ami azonban komolyabb szervezést és több anyagi forrást követel. Mindenesetre, mi megtesszük a szükséges lépéseket– mondta Szőcs László. – Addig is azonban lesz még ősszel egy komoly sportrendezvényünk, amely egyúttal találkozó is a kisrégióban élők számára. A Firtos-kupa nevű labdarúgótorna – énlaki kezdeményezésre – Firtos falvait járja körbe, amelynek idén Kőrispatak lesz a házigazdája.

Simó Márton

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb