Birtokba vehetik a teret a szentmiklósiak

Havonta egyszer lezárják a főteret

92

Tavaly szeptemberben az Autómentes Nap alkalmával zárták le a forgalom elől Gyergyószentmiklós főterét, most pedig a városházán bejelentették: havonta egy alkalommal élnének ezzel a közösségépítő lehetőséggel. A Miénk itt a tér! elnevezésű kezdeményezés első programját április 22-én, vasárnap, a Föld napján tartják, amikor ismét a gyalogosok, biciklisek, gördeszkások vehetik birtokukba a városközpontot. A szervezők hangsúlyozták: nem konkrét értelemben vett rendezvényről van szó, noha több civil szervezet is programmal készül az eseményre.

A tervek szerint havonta egyszer lezárják Gyergyó­szent­miklós főterét, de az is lehet, hogy gyakrabban. A cél, hogy legkevesebb egy alkalommal az autósforgalmon „kívülieké” legyen a tér – részletezte Nagy Zoltán polgármester.
Az önkormányzat és a helyi ifjúsági iroda, az Ifitéka Miénk itt a tér! elnevezésű kezdeményezésének első alkalmát vasárnap tartják, Csibi Márta szervező azonban rámutatott: szombaton este 8 órakor már lezárják a főteret az autósforgalom elől, éppen azért, hogy vasárnap reggel már kizárólag a gyalogosoké, bicikliseké, görkorcsolyásoké legyen a tér.
– Első körben nem a programok kapnak főszerepet, nem rendezvényt kell elképzelni, csupán igyekszünk kiszélesíteni a teret az autósforgalmon kívüliek részére: szokják meg az emberek, hogy igenis birtokba lehet venni a főteret – fejtette ki Csibi Márta, hozzátéve: több civil szervezet is jelezte, hogy programmal készül az eseményre, és mivel április 22. a Föld napja, ezért a környezetvédelemmel foglalkozó szervezetek kerülnek előtérbe. Az is fontos célkitűzése a kezdeményezésnek – mondta Csibi Márta –, hogy a lakók megismerkedjenek a város civil szervezeteivel, és a gyermekek – de nemcsak – kikapcsolódhassanak.
A szükséges engedélyeket már beszerezték, így ha esik, ha fúj, lezárják a főteret, a következő ilyen alkalmat pedig május 12-re, szombatra tervezik.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek