Biomasszaüzem építésére pályáznának

68

Biomasszaüzem építésére szeretne pályázatot benyújtani Csík­madaras – erről döntött az önkormányzat hétfői rendkívüli ülésén, és arról is határoztak, hogy további 12 áras területtel bővítenék az iskola udvarát.

Csíkmadaras helyi tanácsa elvi beleegyezését adta arra, hogy az önkormányzat előkészítse egy biomasszaüzem létrehozásának pályázati dokumentációját, amelyet a Romániai Nagy Infrastruktúra Operatív Program (POIM) 6.1-es intézkedése keretében kívánnak benyújtani – tájékoztatott Rédai Botond szóvivő. Erre a célra a nemrég megvásárolt kisipari területet hasznosítanák, és az így termelt villamos energiát helyi szinten értékesítenék. A pályázat előkészítésére másfél hónap áll az önkormányzat rendelkezésére.
A POIM az Európai Unió második legnagyobb keretösszegű operatív programja, amelyet a hazai közlekedési hálózat, a környezetvédelem és az energetikai rendszer fejlesztésére fordíthat. Ezeket a beruházásokat az Unió 9,41 milliárd euróval támogatja a 2014–2020-as költségvetési ciklusban, amit a román költségvetés 2,4 milliárd eurós önrésszel egészít ki.
A testület arról is döntött, hogy a júliusban megvásárolt 14 áras telek után újabb 12 áras területtel bővítené az iskolaudvart, így a már elkészült új iskolával egy udvarban felépülhet az iskola utáni foglalkoztatási központ a Regionális Operatív Fejlesztési Program keretében, és az udvarrendezést is megfelelően el lehet végezni.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.