péntek, november 27, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Betegek világnapja

Betegek világnapja. Február 11-én, szombaton tartják a betegek világnapját. A csíksomlyói kegytemplomban fél 11 órakor kezdődik a szentmise, amelyet Nm. és Ft. Tamás József püspök atya mutat be. A szentmise végén kiszolgáltatják a betegek szentségét. II. Szent János Pál pápa 1992-ben rendelte el, hogy a Lourdes-i Boldogasszony ünnepén legyen a betegek világnapja. A Szentatya a szenvedő emberekre akarta felhívni a figyelmet és szolidaritást kért az egészségesektől.

Kísért imádság hete . A szociális testvérek február 9–15. között tartják a Kísért imádság hetét Csíkszeredában, amelyre várják mindazokat, akik szeretnének megtanulni imádkozni a Szentírással, vagy már tudnak, de mélyebb Isten-kapcsolatra vágynak, akik szeretnének Isten szemével tekinteni életükre és önmagukra, akik szívesen elmennének egy lelkigyakorlatra, de most éppen nincs rá módjuk. Az együtt ünnepelt kezdő és záró szentmise között a hét folyamán a résztvevőknek naponta egy órát kell szentelniük imádságra, illetve mindennap megoszthatják tapasztalataikat személyes kísérőjükkel. Kísérők: Farkas Ibolya, Farmati Anna, Fülöp Magdolna, Homa Ildikó testvérek.

Gyermekgondozói képzés. A Gyulafehérvári Caritas gyermekgondozói képzést indít Csíkszeredában. Gyermekközösségekben dolgozóknak, otthoni gyermekfelügyelet iránt érdeklődőknek, kisgyermekes szülőknek ajánlják. Jelentkezési határidő február 28. Részletek a http://www.caritas-ab.ro honlapon.

Gyere ki a jégre. A szentegyházi Szent Gellért Alapítvány együttgondolkodásra, találkozásra hívja február hónapban, hetente egyszer a kerekes székes és egészséges fiatalokat. Február 10-én, holnap este fél 8 órakor Gyere ki a jégre címmel korcsolyázni hívják és várják őket.

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb