Betegek világnapja

87

A csík­som­lyói kegytemplom – pápai kisbazilikában február 11-én, a betegek világnapján lesz az idősek és járó betegek zarándoklata. A szentmise, amelynek a végén kiszolgáltatják a betegek szentségét, délelőtt fél 11 órakor kezdődik.

Képzés. A székelyudvarhelyi Szent Pio Lelkigyakorlatos Ház­ban pedagógusok és a Kett-módszer iránt érdeklődők részére képzés tart Nagy Enikő Kriszta mallersdorfi ferences nővér Jól csak a szívével lát az ember! címmel február 16–18. között. Bővebb információ a 0266–210537-es és a 0755–489743-as telefonszámo­kon, illetve a hazpio@gmail.com e-mail-címen kapható.

Férjek és édesapák lelki hétvégéje. A Gyulafehérvári Főegyházmegye Családpasztorációs munkacsoport szervezésében február 23–25. között férjek és édesapák lelki hétvégéje lesz Hagyatékunk ereje címmel a csíksomlyói Jakab Antal Házban. Előadók: Majoros Tibor ifjúsági referens, Borota Gábor pszichológus (Főegyházmegyei Ifjúsági Főlelkészség, Csíkszereda), Laczkó-Albert Elemér polgármester (Gyergyóremete), a marosvásárhelyi Sátor-Fa közösség. A programban idén is helyet kap a péntek esti filmnézés, az ezt követő összerázó beszélgetés, borozgatás, a szombat délutáni keresztút is. Szombat este és vasárnap szentmisén vehetnek részt, szentgyónási lehetőség is lesz, és a már többéves hagyomány szerint szombaton este személyes és közös imában vihetik terheiket, örömeiket, családjaikat az Oltáriszentségben jelen levő Jézus elé. A program egész ideje alatt a résztvevőkkel lesz Szénégető István marosvásárhely-remeteszegi plébános, családpasztorációs lelkész. A hétvége részvételi díja 35 lej/fő/hétvége. Ez az összeg nem tartalmazza a szállás, illetve az étkezés költségeit. A bejelentkezésnél szükséges pontosítani, hogy a résztvevő milyen szolgáltatást szeretne igénybe venni (szállás, reggeli, ebéd, vacsora), így ezúttal is mindenki magának számolhatja ki és döntheti el: mennyit tud és akar erre a hétvégére fordítani, vagy hogy szeretne-e támogatást igénybe venni. További információkért Kertész Tibort a 0748–663201-es telefonszámot lehet hívni.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek