Besztercén remekül küzdöttek a tékvandósok

Két Hargita megyei klub is részt vett az Ilyo Open-kupán

78

A székelyudvarhelyi Hwarang Taekwondo WT SK és a csíkszeredai Phoenix SK sportolói is részt vettek az elmúlt hétvégén Besztercén tartott Ilyo Open-kupán. A csíkiak tizenkét, a székelyudvarhelyiek három dobogós helyezéssel tértek haza a megmérettetésről.

Két megyei klub összesen hét sportolója szerzett érmet az Ilyo Open-kupán

Szombaton tartották Besztercén az Ilyo Open-kupával díjazott tékvandó WT versenyt, a nyolcadik alkalommal kiírt viadalon az országból huszonöt csapat és mintegy háromszáz sportoló vett részt. Hargita megyéből két klub sportolói is jelen voltak az eseményen. Az Ilyo Open-kupát gyerek, kisifjúsági, ifjúsági és felnőtt korcsoportokban tartották, harc (Kyorugi), formagyakorlat (Poomsae) és gyorsasági rúgás (Speed Kick)versenyszámokban.
A csíkszeredai Phoenix SK Simó Mihály 5 Danos tékvandómester vezetésével nyolc versenyzővel indult, harc, gyorsasági és formagyakorlat versenypróbákban, és összesen 12 dobogós helyezéssel tértek haza. A székelyudvarhelyi Hwarang Taekwondo WT SK négy versenyzővel vett részt a besztercei versenyen, és három dobogós helyet szereztek.
Küzdelemben a második helyen zárt Westhout Anett (kisifjúsági, –35 kg), Imre Madarász Emese (kadét, –51 kg), Aciobăniței Radu Ioan (ifjúsági, +78 kg – mind Phoenix SK), míg Incze Noémi (kisifjúsági, +40 kg), David Florin (ifjúsági, –59 kg – mindketten Phoenix SK) és Bendedek Dávid (kadét, –37 kg – Hwarang SK) a harmadik lett.
Egyéni formagyakorlatban két székelyudvarhelyi sportoló, Nemes Mátyás (felnőtt) és Nagy Ágnes (kisifjúsági) az első helyen zárt, míg a Phoenix SK-tól Incze Noémi és Aciobăniței Radu Ioan a második, míg Lőrincz Hunor a harmadik lett.
Páros formagyakorlatban Incze Noémi és Lőrincz Hunor (mindketten Phoenix SK) a harmadik helyen zárt, gyorsasági rúgásban (Speed Kick) Incze Noémi a 9–10 évesek kategóriájában első lett, míg Imre Madarász Emese és Zsombori Hunor a 11–12 évesek között a második helyen zárt.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek