csütörtök, november 26, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Beszámoltak a fejleményekről

A csíkszentgyörgyi közbirtokosság épületében gyűltek össze tegnap a szervezők, és ismertették a végleges programot. Réti-Csedő Zsófia szervező elmondta: a Székely Góbé Találkozónak tudatosan nem adtak fesztivál jelleget, mivel a bensőséges, személyes élmény kialakítására törekedtek.

Mint kiderült: népi gyermekjátékok, néptánccsoportok előadásai, fúvós zenekarok és kórusok fellépései, valamint több környékbeli humortársulat jelenléte is fűszerezi a pénteken kezdődő találkozót. A program szervezői családbarát rendezvényt ígérnek, minden korosztálynak kikapcsolódási lehetőséget kínálva.
– Célunk az, hogy a gyermekek és a felnőttek egyaránt ismerkedjenek a népi kultúrával. Szeretnénk átadni az embereknek azokat az értékeket, amelyek régen a mindennapok részét képezték – közölte a szervező, megjegyezve: több mint 50 fős helybeliekből álló önkéntes csoport készül a vendégek fogadására.
Kézdi József, a csíkszentgyörgyi közbirtokosság elnöke pozitívan véleményezte a kezdeményezést. Leszögezte: az utóbbi évek alatt a találkozók beszorultak a templomok falai közé a Fiság-völgyében, és nagy igény van arra, hogy új hagyomány teremtődjön.
– Én bízom abban, hogy az elmaradt falunapokért is kárpótolja a közösséget az I. Székely Góbé Találkozó. Nagyon tartalmas programot állítottak össze a szervezők, minden adott, már csak azért imádkozunk, hogy jó idő legyen – jelentette ki Kézdi József.
Vitos Imre és Fehér Zoltán egyöntetűen úgy fogalmaztak: szeretnék felrázni a helybéli közösséget, és a program közösségmegtartó jellegét hangsúlyozták. A rendezvény részletes programja facebook.com/SzekelyGobeTalalkozo oldalon érhető el.

Keresztes Bea

Kapcsolódó cikkek:

14,233RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb