Beruházások, folyó ügyek

Online sajtótájékoztató a csíkszeredai városházán

Ráduly szerint hosszas beruházásnak bizonyult. Célegyenesben Fotó: László F. Csaba
123

A járványhelyzet, a csíkszeredai vendéglátóegységek újranyitása, a terelőút építésének folytatása és az oktatási intézmények tatarozási, korszerűsítési munkálatai szerepeltek Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere tegnapi online sajtótájékoztatójának témái között.

Az épülő terelőút. Napirenden                                                                                             Fotó: László F. Csaba

Az elöljáró elmondta, Hargita megyében már több településen felütötte fejét a koronavírus, számottevően megnőtt – főként a tünetmentes – esetek száma.
– Ezt tudomásul kell venni és folytatni az életet, úgy, ahogyan a szabályok engedik – mondta a városvezető.
Beszámolójában kitért arra is, hogy a korlátozások enyhítését követően újra működni kezdtek a vendéglátóegységek, egyelőre kültéren. A polgármesteri hivatal úgy próbált segíteni a vállalkozásokon, hogy a közterületekből nagyobb felületet biztosított az egységeknek. A beltéri kiszolgálásról egyelőre még nem született konkrét döntés – fűzte hozzá az elöljáró. Ugyancsak a járványtémához kapcsolódik megjegyzése, miszerint a lépcsőházakban és tömbházakban felszerelt adagolók több helyszínen már üresen állnak, ezek feltöltése a lakószövetségeket terheli. A polgármester úgy vélte, a város lakói jó példával jártak elöl, hiszen az eszközöket nem rongálták meg, rendeltetésszerűen használták őket.
Az elkerülőúttal kapcsolatban a polgármester közölte, folynak a munkálatok, „reméljük, hogy megfelelő ütemben”.
– Erről bővebben a hét folyamán tudjuk tájékoztatni a lakosságot – mondta a városvezető, megjegyezve, hogy az elkövetkező időszakban szeretnék újból a hagyományos formában szervezni a sajtótájékoztatókat.

Fülöp Orsolya

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.