Beruházások és közösségépítés

Nehéz, de eredményes év Gyergyóremetén

1 125

Természetesen beruházások is voltak az elmúlt évben Gyergyó­re­metén, Laczkó-Albert Elemér pol­gármester viszont a közösségépítő tevékenységeknek is legalább akkora jelentőséget tulajdonít. Az idei célkitűzéssel kapcsolatban megjegyezte: nagyon sok az elkezdett munka, amelyeket igyekeznek folytatni.

Laczkó-Albert Elemér Fotó: Archív

Közel száz közösségépítő program volt az elmúlt évben Remetén, Laczkó-Albert Elemér polgármester elmondása szerint pedig ezek igen­csak nagy látogatottságnak örvendtek, ami rendkívül pozitív visszajelzés. A településvezető a civil szervezetek munkáját is kiemelte, rámutatva, nagyon sokat segítenek a szervezési munkában.
– Vannak, és bízunk benne, hogy továbbra is lesznek olyan önkéntes, bizonyos tevékenységi területek iránt elkötelezett személyek, akik mozgatnak egy-egy szeletet a helyi társadalmi valóságból – fogalmazott. Hozzátette: továbbra is igyekeznek motiválni és megbecsülni ezeket a tevékenységeket, hisz adott esetben a beruházásoknál is nagyobb fontossággal bírnak.
Szintén kiemelte a bölcsőde elindítását, emellett – a Hargita Megyei Közegészségügyi Hivatallal közösen – egy iskolaorvost is alkalmaztak a községben.
A 2019-es prioritásokat illetően Laczkó-Albert Elemér azt mondta, nem az önkormányzathoz tartozik ugyan, de fontos lenne, hogy a tulajdonosváltás eredményeképp történjen valami a tejporgyárral, mint ahogy a megyei hulladéklerakó tevékenységének elindítására is nagy szükség lenne.
– Egyaránt vannak folyamatban lévő és elbírálás alatt álló pályázataink, a legnagyobb prioritás azonban a tulajdonrendezés, amelybe az elmúlt évben is nagy energiát fektettünk – hangsúlyozta.
Az oktatás fejlesztésére irányuló projektjét is folytatja az önkormányzat, így továbbra is igyekeznek olyan programokat és képzéseket tartani, amelyek a pedagógusok szemléletét és tudását egyaránt gyarapítja.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek